Categories
Betraktelser & Berättelse

En del till fastspikad

The Paris CAN4VSCP module

Om man bortser från VSCP Works som är det jag skall jobba med resten av året (antar jag) så är nu all gammal kod portad till ren c/c++ utom bootloadern. Skönt är bara förnamnet.

Målet med VSCP Works qt är att ha ett verktyg som kan hantera VSCP event på alla transpor medier som stöds. Ethernet (raw), tcp/ip, udp, multicast, rs-232, rs-422, rs-485, mqtt osv. Ingår gör också en allmän can och mqtt klient som jobbar fritt från VSCP. Kan köras på Windows, Linux och Mac

Just här och nu så känns det där gött att få köra igång med. Men om ett halvår är jag säkert urless. Det mesta är ändå gammal kod som skall skrivas om här också. Men med lite nytt tänk ändå som lyfter.

Vårens andra huvudprojekt är att komma igång med hårdvaran igen. Måste bara spara lite pengar innan jag kan komma igång riktigt där. Men målet är klart. Ny spännande saker är på gång.

Inte illa av en pensionär tycker jag. Men det är ju jag det. Part i målet liksom.

:)I

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: