Categories
Betraktelser & Berättelse

Zumorgen

photo of train
Photo by Matheus Bertelli on Pexels.com

Imorgon, Bollnäs, Klockan sju. Ja start härifrån halv sex alltså. Man borde lägga sig. Nu! Fast egentligen inte stor ide. Lägger jag mig tidigt vaknar jag halv ett pigg som en mört och sen är den natten körd. Så man får köra på ett tag. Trötta ut sig. Sova får man göra på Lördag. Hämta igen. Återställa.

Byta vindruta på bilen står på programmet. Helt onödigt egentligen eftersom man ser hur bra som helst genom den men besiktning snart och dom håller säkert inte med. Dom bestämmer. Hatar när andra bestämmer. Lite. Jo, iland mycket. Men nästan alltid litet. Så hatar lite alltså.

Hatar besiktning däremot. Fast bra att det finns ändå. Såklart. Så kanske inte ändå. Jobbigt mest.

Men fördriva allt från halv till hel dag i Bollnäs alltså. Göra ingenting. Ja kanske fika, shoppa, äta sushi. Men annars. Meningslöst. Vill jobba. Kan ju inte det då alltså. En hel dag förlorad till gamarna.

Fast K hänger med. Har i alla fall någon att prata med. Favoritfiket öppnar sju. Det borde ordna sig. Där kan man hänga en timme till att börja med. Tröstäta. Eventuellt. Troligen.

Biltema kan få ta en timme av livet också. Finns alltid något att titta på. Sen får man improvisera. Julförberedelser. En massa. Jul är dyrt. Fast “all in” gäller i år. Det får kosta. Ett undantag visserligen. Men det får bli själva festen. Nästa år tillbaks till normaliteten. Men överflöd ändå. Som alltid. Bara lite mer i år.

Vindruta plockar man på försäkring. Tror aldrig jag har tagit ut något på en bilförsäkring. Har aldrig haft en skada. Så kanske dags. Självrisk 1500 spänn. Överkomligt ändå. Pengar man hellre använt till annat såklart. Särskilt om man räknar med att skrota bilen till sommaren.

Muraren hör av sig och vill komma och kolla på skorsten imorgon. Så typiskt. Vi är ju aldrig borta annars. Men det där projektet har det visst gått troll i. Vi får hoppas han har vägarna hitåt någon mer gång innan sommaren då tidsfristen där är över. Man får hoppas.

Ja så är läget. Helg här alltså snart nu. Besiktning på måndag morgon så långledigt. Ångest skulle man väl kunna kalla känslorna jag har för den. Fast mer åt oro hållet är det väl ändå. Går att överleva. Tror jag. K-sprit, två flaskor, vrålköra ner, trean hela vägen, sen lite tur på det. Då kan det gå…

Liksom.

Categories
Swedish

Sådana som jag

För en enkel människa som jag så behövs inte mer än det här för att dagen skall kännas som en mycket lyckad dag. Och yepp, det är röda “error” skall vara precis så efter som det är en verifiering av just ett fel. Inte alltid “error” glädjer en nörd inte.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nu med Rejåsisk förbättring

Smakar kaffet bättre efter modifieringen så vet man att samarbete fungerar. Gör det det inte. Ja då vet man lika lite som vanligt.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Pojken med guldbyxorna

food wood bar drinks
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Strålande tider. Jag får pension från fem olika ställen plus från pensionmyndigheten. Alla utbetalda på olika datum. Så den senaste månaden har känts som om man varit pojken med guldbyxorna (nåja gubben). Jag betalar en räkning. Kolla kontoställning efter en dag, som hela tiden har varit högre än innan jag betalade räkningen. Ovant liksom. Skumt. Men dom där inbetalningarna ramlar in i tysthet hur som helst.

Nu är handlar det såklart inte om några stor summor. Men lite glädjande ändå är det ju.

Fast det finns såklart utgifter också. Efter så många år levandes på marginalerna så blir det såklart massor som måste fixas. Alltså inget lyxliv på ett tag ännu. Först skall det sparas till en bättre bil. Det har vi gett oss fan på. Men en TV först kanske. Det har vi varit utan länge nog nu. Sådant där. Lyxliv. När man hunnit runt med allt sådant där kanske man kan ha råd med en resa till någon spännande plats.

Livet är alltså gott (och enkelt) här på kullen just nu. Det kan man bara tacka för.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Boom. Krasch. Bang

Komplicerat kaffebryggande numera på kontoret sedan kannan gav upp igår. Skall nog gå ett tag det här också. Bara jag får till doseringen. Synd att en ny kanna är dyrare än en ny bryggare…