Categories
Musik

Persson bjuder in Dregen till skolmatsal: “Kan se fram emot Alfta by night” – Helahälsingland

Spelningen sänds digitalt på helahälsingland.se på söndag.

Source: Persson bjuder in Dregen till skolmatsal: “Kan se fram emot Alfta by night” – Helahälsingland

Categories
Betraktelser & Berättelse

Fullmåne

full moon
Photo by Alex Andrews on Pexels.com

Yla för livet (YfL) för att du kan.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Semmelsug och klarsyn

Kostar på mig ett par terminalglasögon för 395:- inklusive frakt. “Bortskämmer” mig själv. Försöker mota den stora tröttheten som kanske egentligen bara är “gammeln” och inget att göra åt.

Men visst, det är en fantastisk skillnad. Lite snurrigt sådär innan man vänjer sig såklart, men det här kommer att bli bra. Helt klart. Troligen blir det inte dubbel kodarhastighet nu men troligen en en ökning med inte helt bortsedda procent. Problemet är ju att hjärnan hos en gammal man skall hänga med den också och där finns inga quickfixar att inhandla a’la 395 spänn.

K bakar saffransbullar och semmelsuget tilltar hos undertecknad. Nära nu tills man får sätta tänderna i en sådan. Ja två! Fram till dess får man tigga och be om att få ta en saffransbulle till.

Deep Purple kör sin Sweet Child In Time här i högtalarna. Gammalt och tryggt. När det kom var det omvälvande. Farligt. Formade ett liv. Uppvaknande. Ja fler liv än mitt såklart. Gör dagens releaser i musikvärlden sådana saker med människorna också?

När jag var ung kunde jag hänga med också i höjningen på ohhhhhh-andet i den låten. Nu är det kört. Det stiffar till sig där nere vid stämbanden. Försöker inte ens sådant där längre… Tur säger alla runt omkring mig. “Håll käft” skriker de i kör.

Klassisk är här i huset äldste sonens “Sluta sjunga pappa hunden kräks“. Det är inte alltid lätt att se sig själv som sångare.

Jobbar fortfarande på parsern här. OBS “JOBBAR“. Inget jävla låtsasjobb här inte. Fast sitter man hemma så jobbar man såklart inte per Los definition. Eller ja den definitionen sträcker sig nog över Hälsingland och utanför. Fast det gör man alltså. Vill inte bli störd av telefonsamtal och besök. Men gärna av mail. Tack!

Just mailen har droppat in från olika VSCP’are den sista tiden. Det är skojigt. Så många som har varit med så länge och har system som snurrat lika länge. Stabilt är det. Snart kanske framtiden är här och VSCP finns i den. Ja eller inte. Skit samma. Saker snurra på ändå. Oavsett.

Under Q1 nästa år hoppas jag kunna komma igång med att sälja mina moduler igen. Folk frågar fortfarande efter dom. Tänka sig. Kan nog till och med lova lite nytt där under 2022.

Fast parsern bygger sig inte själv. Bästa att koda vidare. Finkoda liksom nu med nya terminalglasögon.

Ha en god helg kamrater och folk i förskingringen.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Jobbig dag?

Man får liksom distans till sina egna svar på “Hur var din dag idag då?” när man tänker på dom här snubbarnas svar på den frågan när de kommer hem om dagarna. Vad svarar dom? “Det har varit lugnt?

Categories
Betraktelser & Berättelse

Grodorna?

Läste “grodorna” först och vi vet ju alla var deras pardis är eller hur? Men sen såg jag ju att det var ett “C” och inte ett “G”. Nya terminalglasögon på väg…