Categories
Betraktelser & Berättelse

Mörker

photo of moon
Photo by Pixabay on Pexels.com

Mot natt. Mörker. Fullmåne först på fredag. Varulven i oss de galna håller sig lugn tills dess. Sen får ni se upp. Vargar och varulvar vrålande, ylande på bergen, ja och intensivt jagande efter blod där i natten ner mot dalgångarna.

Utan snö inget blåljus. Men det prognostiseras också om snö på fredag så kanske under den natten. Blåljus mellan träden under vintern är kanske det mest magiska. Nej jag pratar inte om brandkår och polis med sina blå lampor påslagna. Det här handlar om månljus över världen. Bor man i en stad är det såklart så mycket ljusföroreningar att man inte utan stor möda kan uppleva det hela. Här ställer man sig och tittar i närmast fönster under en valfri av småtimmarna. Magnifikt.

Bra jobbardag här. Annat kan man inte betygsätta den som. Den rätta moden, den rätta musiken och lugn i världen runt om “min” kulle är vägen som fixar det där. Jag är en tacksam och enkel vandrare efter den.

K fyller år. Firandet är inte så stort eftersom det är ojämna siffror och hon har åldern inne för lugnare födelsedagar. Annat blir det nästa år. FEST!

Jag tror egentligen på det där med att festa när man kan. Man behöver de där guldlysande tillfällena i allt det grå. Men sen skyr jag ju allt det där själv. Tycker det är roligare att ge. Om jag kan. Antagligen är jag den tråkigaste människan på jorden. Men det må väl vara så då.

Förresten gillar jag staden lika mycket som landsbygden. Det är upp till den som väljer att bosätta sig där han/hon vill. Jag hatar båda grupperna som tjatar om att det ena är bättre än det andra. Men det är det inte såklart. Bara olika. Fördelar och nackdelar med båda. Man väljer själv sin plats på jorden.

Återstår av dagen här gör bara att hälsa på Hulken och mata honom lite. Sen läsa en stund och sova den trötte programmerarens sömn. I morse sov jag till halv sex utan att vakna en enda gång under natten. Sånt händer var tredje år här ungefär. Vaknade gjorde jag av att jag i drömmen gjorde en uppstigning från djupt vatten och hade helt slut på luft. Någon yta var inte i sikte hur än jag försökte simma uppåt. När det där första mycket motvilliga vattenandetaget skulle tas då vaknade jag. Ja och såklart tungandat också i det verkliga vakna livet. Det är väl därifrån drömmen kom. Men överlevde alltså. Ännu en dag. Tack, så himla mycket tack för det.

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Musik Swedish

Sveriges Radios grammofonarkiv hotat – namninsamling startad

Idag spelar Sveriges Radio musik som man tror att folk vill höra istället för musik som de kan upptäcka och sedan vilja höra.

Source: Sveriges Radios grammofonarkiv hotat – namninsamling startad

Som gubbar låter.

Categories
Swedish

Inte slut serru

Categories
Swedish

En hyllning?

Såklart är det det!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Det enkla

man changing a car tire
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Det bästa jag har köpt, alla kategorier, och någonsin, är en hjulmutterdragare till bilen. Jag köpte den en gång för länge länge sedan hos Clas för 200 spänn och den kommer antagligen vara med mig livet ut. Däckbyte förr var förenat med ångest. Numera tar det en halvtimme och sker med lätthet.

Så vinterdäck på alltså. Skönt. Länge sedan vi hade fyra sprillans dubbdäck på bilen när vintersäsongen börjar här på kullen. Men nu alltså. Förra året var en chansning med taskiga odubbade vinterdäck. Men med lite försiktighet gick det också. Don’t try that at home kids.

Ett problem med att bo på en kulle är att man skall upp på den under vintern. Dåliga däck gör det såklart svårare. Och jodå, alla möjliga metoder har använts för att komma upp sena nätter när vägarna varit oplogade. Ta fart på andra sidan dalgången och gasa på över korsande väg är nog den farligaste. Men fungerande kan jag meddela. I alla fall om det inte kommer en timmerbil på korsande väg.

Fast så jäkla mycket vinterväglad är det nu inte. Men mest förrädiskt den här tiden ändå såklart. Men så skönt att det är fixat. Det där var en sådan där typisk gör nu och det blir mindre jobbigt än att gå och ha det över sig. Nu kan jag koda i lugn och ro.