Categories
Betraktelser & Berättelse

Klart

En riktig rörmokare fixade säkert det här på en timme. Tål att tänka på när man snålar och “kan själv“. Men skit samma. Sten lyfte från mitt bröst. Gott så.

Categories
Alternative Energy

Så långt räcker sol och vind i 42 länder – Elektroniktidningen

Hur skulle elnätet fungera om det bara fanns vind- och solkraft, inget sätt att lagra energi och inga internationella elledningar? Inte så bra alls – inte ens det gigantiska landet Brasilien nära ekvatorn skulle klara sig på egen hand under årets alla timmar.

Source: Så långt räcker sol och vind i 42 länder – Elektroniktidningen

Categories
Betraktelser & Berättelse

Grovjobb

Inleder fas 2 efter en kopp kaffe. Det är drygt att vara rörmokaraspirant. Men jag tror nog jag skall få ihop det innan kvällen. Fast lite trevligt är det ändå också. Man känner det som om man gör något av värde. “Riktigt jobb“. Svårt att nå den känslan med elektronik och programmering av någon anledning. Fast dumt det där såklart.

Jag har väldigt mycket rördelar här i hyllorna efter olika projekt. Trodde i min enfald att alla delar till det här projektet skulle finnas. Men icke. Fattades en övergång. Så iväg till Färila och handla. Nu skall väl allt finnas.

Man hoppa.

Liksom.

Categories
Visdomsord

Att leva på en dag

We are made of star-stuff. We are a way for the universe to know itself.” – Carl Sagan (November 09, 1934 – December 20, 1996)