Categories
Betraktelser & Berättelse

Det enkla

man changing a car tire
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Det bästa jag har köpt, alla kategorier, och någonsin, är en hjulmutterdragare till bilen. Jag köpte den en gång för länge länge sedan hos Clas för 200 spänn och den kommer antagligen vara med mig livet ut. Däckbyte förr var förenat med ångest. Numera tar det en halvtimme och sker med lätthet.

Så vinterdäck på alltså. Skönt. Länge sedan vi hade fyra sprillans dubbdäck på bilen när vintersäsongen börjar här på kullen. Men nu alltså. Förra året var en chansning med taskiga odubbade vinterdäck. Men med lite försiktighet gick det också. Don’t try that at home kids.

Ett problem med att bo på en kulle är att man skall upp på den under vintern. Dåliga däck gör det såklart svårare. Och jodå, alla möjliga metoder har använts för att komma upp sena nätter när vägarna varit oplogade. Ta fart på andra sidan dalgången och gasa på över korsande väg är nog den farligaste. Men fungerande kan jag meddela. I alla fall om det inte kommer en timmerbil på korsande väg.

Fast så jäkla mycket vinterväglad är det nu inte. Men mest förrädiskt den här tiden ändå såklart. Men så skönt att det är fixat. Det där var en sådan där typisk gör nu och det blir mindre jobbigt än att gå och ha det över sig. Nu kan jag koda i lugn och ro.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.