Categories
Betraktelser & Berättelse

Boom. Krasch. Bang

Komplicerat kaffebryggande numera på kontoret sedan kannan gav upp igår. Skall nog gå ett tag det här också. Bara jag får till doseringen. Synd att en ny kanna är dyrare än en ny bryggare…

3 replies on “Boom. Krasch. Bang”

Oj! Bra med en plan B. Kaffeproblem kan ju få oanade konsekvenser. För säkerhets skull kanske skulle vara bra att inhandla en liten burk snabbkaffe och använda vattenkokaren i bakgrunden som extra säkerhet. Inte lika bra så klart, men som backup om nästa detalj brakar.

Alternativkannan ser bra ut. Den är lite väl öppen upptill, men är å andra sidan tjockare än originalkannan (om det var en av glas) så den borde kunna hålla värmen skapligt. Men under bryggprocessen borde en hel del vätska dunsta uppåt så ett litet specialkonstruerat lock skulle nog sitta fint.

Man ser inte var strömsladden tar vägen på bilden jag ser heller inga extra sladdar komma från enheten men jag utgår från att bryggaren är uppkopplad till VSCP?

🙂 Har en gammal kontorskaffemaskin stående på golvet som jag skall ta tag i vid tillfälle. Där skall det bli VSCP såklart. Nuvarande metod är närmast manuellt. Vattenkokare från Erikshjälpen ala 45 pix värmer vatten. Hälles genom kaffebyggarens filter ner i kärlet som kyler det till drickbart. Hittills bara lyckats åstadkomma svagt kaffe trotts ökad dos men skam den som ger sig. Jan snål. Näääää.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: