Categories
Betraktelser & Berättelse

Pojken med guldbyxorna

food wood bar drinks
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Strålande tider. Jag får pension från fem olika ställen plus från pensionmyndigheten. Alla utbetalda på olika datum. Så den senaste månaden har känts som om man varit pojken med guldbyxorna (nåja gubben). Jag betalar en räkning. Kolla kontoställning efter en dag, som hela tiden har varit högre än innan jag betalade räkningen. Ovant liksom. Skumt. Men dom där inbetalningarna ramlar in i tysthet hur som helst.

Nu är handlar det såklart inte om några stor summor. Men lite glädjande ändå är det ju.

Fast det finns såklart utgifter också. Efter så många år levandes på marginalerna så blir det såklart massor som måste fixas. Alltså inget lyxliv på ett tag ännu. Först skall det sparas till en bättre bil. Det har vi gett oss fan på. Men en TV först kanske. Det har vi varit utan länge nog nu. Sådant där. Lyxliv. När man hunnit runt med allt sådant där kanske man kan ha råd med en resa till någon spännande plats.

Livet är alltså gott (och enkelt) här på kullen just nu. Det kan man bara tacka för.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: