Categories
Swedish

Kallt i dallas

https://www.earthcam.com/usa/texas/dallas/?cam=dallas

Categories
Swedish

Dialoger och lim

Om ett projekt rullar på så bygger man bit för bit över tid och det är ganska trevligt att lägga till var och en av de där bitarna. När man skall koda om ett gamla projekt från grunden så måste man få in allt det där man gillade i den gamla versionen innan man kan fortsätta med någon slags nyutveckling. Japp det “kuliga“. Det är såklart ingen ide heller att inte göra de där förbättringarna i respektive del, de som man vet att man skall dit med till slut i alla fall. Det hela – processen – tar alltså (lååååååång) tid utan att man till synes får något vettigt resultat som man stolt kan visa för de… jag om det nu finns någon som vill se eller så.

Dialogfönster. De flesta applikationer har massor av dom. Det är otacksamt att vara en dialogruta. För vem tänker på en sådan eller ens uppskattar dem. Det är bara när de INTE fungerar som de skall som man möjligen (definitivt) blir irriterad. Men när de fungerar öppnar man dem, klickar lite, fyller i något och sen är de glömda.

Men när man bygger om något från grunden alltså, då inser man hur många de är, hur mycket kod det är för att skapa funktionen hos dem. Det är berg av funktionalitet som skall på plats. Passar man dessutom på att byta framework när man gör den där omskrivningen av kod så blir det nästan inget kvar annat än logik som man kan återanvända.

Men bättre blir det då såklart. Mycket bättre till och med. Den insikten ger kraft att fortsätta. En dialogruta till. Lim till den. Och så sen nästa och nästa och nästa… Det ljuva livet.

Liksom.

Categories
Swedish

Extra allt

Måste beställa extrapellets. Hade det varit Aftonbladet som rapporterade det där så hade de haft med en intervju med en prominent forskare som uttalade som om nästa istid. Är det nu den kommer? Ståendes där framför universitetet med en djupt allvarlig och påklistrad seriös min.

Fast glömde såklart. Allt är den globala uppvärmningens fel idag. Jodå, jag är ingen förnekare av den teorin. Däremot kan en helt normal vinter vara såhär. Det har hänt förr.

Serrö!

Men en extra pelletspall är en extra pelletspall. Tufft.

Dagar som går. 259 kvar. Ingenting. Inte om man levt 23000 ungefär. Men man minns lumpen. Helvete vad långt de elva månaderna var. Ändå hade vi väl en massa skoj också under den där tiden. Men ett år ter sig längre om man bara levt i 6000 dagar såklart jämfört med 20000. Det säger sig själv. Det där relativa som vi försöker hålla fast vid som just något att hålla fast vid.

Sol och kallt idag. Har varit ut en vända med den röda lilla bilen. Den som startar så snällt trotts ett trött batteri. Renault är tydligen den bil som folk minst önskar sig. Jag måste nog säga att vi tänkte så en gång också men har blivit positivt överraskade faktiskt. Att folk inte vill ha dom ger ett lågt andrahandsvärde så det blir nog en till nästa gång.

Sen att man skulle vilja ha en Jaguar är såklart en annan sak.

Men den här dagen får starta här och nu. Veckan rullade igång igår. Oj vad jag skall hinna saker…