Categories
Betraktelser & Berättelse

Svisch

En låtsasarbetsdag är slut när man är på rätt timme och hittat ett ställe där man kan checka in koden och göra det med gott samvete. Är alltså där nu. Koden har svischat iväg till Amerika med nära ljusets hastighet. Eller var den nu är skickad… Vad vet man om sådant idag!? Svisch sa det i alla fall… inte. Men det kändes som “svisch”.

“Swish har alltså inte vara iblandade alls i denna transaktion. Olika. Liksom.

Men kommit en bit på väg idag. Skall man jämföra med någon som skall bestiga Himalaya så är det väl ungefär som att ha kommit till Tibet och lyckat tagit sig in genom passkontrollen. Det återstår saker alltså. Men skam den som ger sig. Liknelsen är f.ö. inte helt fel eftersom en bergbestigning knappast heller kan kallas annat än ett låtsasjobb.

De flesta dagar lyckas jag hålla koncentrationen konstant under dagen, men ibland så faller jag igenom. Man känner att det är samma och samma och mer av samma och måste ha annat. Sitter man då med andra kan man ju röra sig runt en vända på kontoret. Prata av sig. Skaka av sig. Sitter man själv som jag… ja då får man vänta ut det hela. Det brukar också fungera. Omsider. Men känns som man kastar bort tid och den där som sitter på högeraxeln hojtar såklart om slöhet och annat. Man får stoppa hårdrock i öronen för att slippa höra på tjatet.

Men klar för idag alltså. Jo Hulkens bukfylla återstår. Men det skall väl vara ganska snabbt avklarat ändå. Två till obrutna (åtminstone i det närmaste) dagar den här veckan. Dagar man hoppas mycket på. Som alltid. Glad för var och en av de nya dagarna som kommer min väg. Har alltid varit.

Så “goder” natt kamrater. Njut av att vara levande. Liksom. Ja om du nu är det. Annars kan man såklart skita i det. Ja, vi bor ju i ett fritt land så man kan väl skippa all glädje över att leva i vilket fall som helst. Hata det. Passa på att hata alla runt omkring sig också på samma gång. Och sig själv.

Men själv så väljer jag livet. För att det känns så kort. Och gott. Och spännande. Stundtals.

Categories
Musik

Det går utför

Spotify och jag. Jaha. Liksom. The show must go on.

Categories
Musik

Gubb(e/ar) släpper live nytt

Ocoola gubbar gillar.

Categories
Swedish

Man döms för musikterror – Aftonbladet live: Supernytt

Musiken från en lägenhet i Falkenbergs kommun var så hög att sängar hos grannfamiljen flyttade på sig. Nu döms en 43-årig man för ofredande och olaga hot sedan han hotat att krossa rutor hos sina grannar om de anmälde honom till polisen, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Source: Man döms för musikterror – Aftonbladet live: Supernytt

Puh! Trodde första att han var musikutgivare han med…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Länge leve

Jag eldar. Vad kan man annat göra. Ändå är det väl bara vanlig vinter. Men jag är som alla vet än mycket frusen person. Man skulle kunna säga “jag eldar – alltså finns jag“, men det gör man inte. Det är alldeles för fånigt att säga något sådant. Onödig luft ut genom stämband. Hulken däremot, jodå, han vräker ur sig kolmonoxid utan att tänka sig för. Ansvaret faller också där till slut bara på mig. Allt på mina axlar. Tyngden. Hjälp.

Här i stugan knappar vi på. Inget är annorlunda där. Det handlar om en evig vandring. En vandring man tagit på sig och alltså måste avsluta. Vrångheten avgör slutresultatet som vanligt.

Imorgon krockar Radio Gävleborgs besök i obygden med en sådan där onlinegrej med Mr. M’s företag som jag tänkt lyssna på eftersom jag är nyfiken av mig. Då jag är nörd så vinner den senare över den förra. Antagligen. Tror jag… Troligen får jag städa efteråt. Det är ändå också en helig städdag.

Elektroniklådorna har dykt upp på låtsasskrivbordet igen. Börjar bli dags att tänka på sådana för elektronik också igen. Det är inte en dag för sent. Fast än finns det 271 sköna dagar att tänka på sådant. Men vet man vilken kontakt man skall välja redan innan så är man såklart igång snabbare då där borta. Så letar kontakter. Och lådor. Tänka sig. Trodde aldrig jag skulle närma mig det “så snabbt” igen.

Folk frågar faktiskt fortfarande efter de gamla grejerna. Känner att de fortfarande håller. Konstigt. Men Grodan sover dock alltså fortfarande sin djupa sömn. Säljes alltså inte just nu. Men tydligen inte helt ute då. Spelar ingen roll med fem år ute i voiden tydligen. Eller?

Fast man kan alltså välja att stanna i soffan också då såklart efter den där dan. Men vet inte om det är för mig. Har väl aldrig varit även om jag lugnat mig lite med åren.

Vila kan man som död.

Categories
Meterologi

Väderläget