Categories
Betraktelser & Berättelse

Flygplan

Vinter är det ju. Riktig vinter. Och är det vinter så skall det väl vara vinter. Allt i sin ordning alltså. Hulken gillar läget hur som helst. Jag med när jag får andas klar, ren och frisk luft på promenaden. Man blir nästan hög av allt syre som finns där ute. Tror man är ett flygplan.

Vår TV apparat, den jag vann 3013 packar ihop. Det går att kolla en halvtimme, sen börjar den återstarta och återstarta och återstarta. Får väl ta en kik på den. Men har ingen större förhoppning om att kunna fixa. Men värmeproblem verkar det ju hur som helst vara. Får bygga in en fläkt kanske… Ny kan vi inte fixa ny förrän i sommar hur som helst. Men vi får titta på en dator så länge. Allt går. Här gäller vinterekonomi och sommarekonomi.

Det vilas annars mest den här helgen som de flesta andra vinterhelger här på kullen. Händer inte så mycket. Boksidor och filmer passerar förbi. Mat hamnar i magen. Det finns inte mycket att klaga på. Nu har ny vecka börjat. En gräddbakelse i sig. De är välkomna de oskrivna veckorna här. Alltid.

Nåja, låt livet rulla på…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Intuitionen

Jag litar på min intuition. I allt. Magkänslan tar mig framåt. Alltid. Nästa bara den. Åt helvete går det bara när man resonerar för mycket eller ger sig hän åt att vara rädd för att göra fel.

Ser man på mina prestationer i livet kan man kanske säga att “jo-ho-du gubbjävel det där lyckades du ju inte med, kanske skulle du ändå ha skitit i den där magkänslan…” eller något annat väl valt och genomtänkt. Och visst. Man kan hävda dylikt med viss rätt . För priser har jag inga (eller i alla fall få). Pengar har jag inga. Vännerna är lätträknade. Mitt avtryck i världen är väl inte särskilt stort det heller för att inte säga obefintligt. Släpper jag något som under lång tid med stor möda är ihopknappat lyfter väldigt få på ett ögonbryn. Släpper jag ny musik brukar lyssnandet totalt minska! :O Det med pennan nedtecknade alster skall vi inte ens tala om. Där finns alltså många minustecken som lyser helt klarrött.

Ändå ramlar jag ner till låtsaskontoret om morgonen med en glädjens känsla där i magen. Lite “hej macken” är det faktiskt varje dag. Håller oftast dessutom kvar den där känslan sen till sent på kvällen då jag motvilligt går och lägger mig. Så som hela mitt liv har varit. Som ett liv borde eller måste vara. Nog borde det väl ändå komma något positivt av allt det där? Tänk om det inte gör det? Räcker det med känslan där i magen?

Man vet inte svaret på de där frågorna såklart förrän han/hon/det/gud/jämvikten tar en. Och då lär man inte reflektera över dylika futtigheter ändå vare sig man befinner sig i den svarta otänkande voiden eller flyger lycklig över blomfyllda ängar som en vacker fjäril eller står framför s:t Per och hans stängda port.

Lika bra att lyssna på magkänslan. Så länge.

Men nu fredag. Efter en bra dag. Film och pizza. Jodå!

Categories
Swedish

Guld till Bluetooth-professor – Elektroniktidningen

En gång varje tioårsperiod delar Vetenskapsakademien ut Adelsköldska medaljen i guld. Nu är det beslutat att Sven Mattisson, adjungerad professor vid integrerade elektroniksystem på LTH, får en medalj för sina insatser som banat väg för standarden Bluetooth.

Source: Guld till Bluetooth-professor – Elektroniktidningen

Categories
Betraktelser & Berättelse

“Grönt är bra”

Categories
Musik

Orörligt

Categories
Musik

Kodarmusik

En gång tyckte man det här var hårt som fan. Men numera… nåja, rätt mjukt… Men håller såklart. Riffet lär väl aldrig dö.

Categories
Swedish

Ytterhogdal kallast i landet – under minus 30 grader

Source: Ytterhogdal kallast i landet – under minus 30 grader

Categories
Bilder

Fullmåne över kullen

-13. Sjunkande. Bilen startar inte. Men vad gör det. Inget. Just nu. Man väntar ut. Var kommer det lugnet ifrån? Månen kanske.

ps Mobilkamera av tveksam kvalitet (alternativt fotograv av tveksam kvalitet) ds

Categories
Swedish

Karin Hildebrand blev utsedd till Årets svensk | SVT Nyheter

IVA-läkaren Karin Hildebrand har utsetts till Årets svensk 2020 av nyhetsmagasinet Fokus.– Det känns lite konstigt, säger vinnaren om att få utmärkelsen.

Source: Karin Hildebrand blev utsedd till Årets svensk | SVT Nyheter

NEJ, NEJ, NEJ vi vet alla vad som händer med årets svensk. Nu kommer IVA rasa. Gå åt helvete. Ja allt kommer att gå åt helvete. Den där utmärkelsen bär på en av de värsta förbannelserna.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Fullmåne 20:16 idag

photo of moon
Photo by Pixabay on Pexels.com

Fullmåne idag. Vi hälsades redan av den glada himlakroppen i fyllt lyster redan nu på morgonen. Vackert.

Självklart betyder fullmåne magnifikt oljus i natt. Men en riktig vinterkyla som tagit ett grepp om kullen räknar jag med en klar blålysande natt där snön gnistrar som om han/hon/det/gud hade strött ädelstenar över Hälsingland. Vid två/tre tiden på natten ser man det där som bäst. Man får (läs måste) alltså ställa sig där i fönstret och titta upp mot skogen där träden ger svarta skuggor som överträffar vilka andra skuggor i svarthet som helst och sen njuter man av det där blåa oljuset som flödar mellan stammarna.

Står man där en stund så ser man såklart både smådjävlar som snabbt kilar fram där i tron att de är osedda, ja och annat småknytt också såklart. Vid den där tiden på natten har man ingen aning om det man verkligen ser är det man ser eller om det bara är fantasin som spelar sinnet sina skämtsamma spratt. Men spelar det någon roll. Man njuter. Tar in. Förundras. Gläds att man fortfarande kan gör allt det.