Categories
Betraktelser & Berättelse

15

Femton timmar full koncentration. En bra dag. Utmärkt. Härligt. Men trött nu då. De äldres dilemma. Orken. Oförmågan att dygna då och då. Behöver läsa en stund för att ramla ner mot jorden igen. Man är inte odödlig.

Men låtsasjobb såklart. Bara jag blir gladare av det som producerats under de här timmarna. Det räcker så för mig. Tack och lov. Hur skulle det annars se ut? Va?

Men mage på Hulk skall såklart fyllas med pellets först, innan man färdas uppåt. Ganska precis tio minus ute. Han suger i sig. Men man fryser ändå. Kvinna också. Men under extra varmt täcke råder värme.

Årets PSA provet var bra. Alltid något. Fast värde som är en sanningar med modifikation. Man sänker med en tablett. Bra sen. Fast det enda som händer är att själva värdet sjunker. Prostata fortfarande tre gånger så stor som den skall vara. Problem kvarstår.

Träffade gamle kamraten Jerker Persson på apoteket för några år sedan. Han berättade att han hade prostatacancer. Jag berättade om mina problem också. “Bra” tyckte Jeker, “då håller dom ju koll på dig”. Men tvärtom är det ju. Det gör man inte. Man får tjata sig till kontroll. “Hur märker man om något händer när man redan har problem?” frågade jag en gång. “Det gör man inte” fick jag till svar. “Dumt att inte hålla koll då” tyckte jag. Fast alla män skall ta det där provet från 45 eller något däromkring. Tidigare om de har problem.

Jerker dog av sin cancer några månader senare. Fuck cancer säger jag. En enkel screening hade räddat honom och många andra.

Fast nu har vi ju Covid-19 att brottas med. En sak i taget liksom. Dumt det med.

Näpp, nu, Hulkfylla, intag av blodtrycksmedicin, tandborstning, läsning och sova. Onsdagar skall visst vara alldeles förträffliga dagar de med, har jag hört.

Categories
Swedish

HÄLSINGLAND 2020 – YouTube

Categories
Betraktelser & Berättelse

Tänk ändå

Såhär skriver Sveriges ambassad i USA idag

Today, Sweden

Flag of Sweden

celebrates 100 years of #democracy – on January 26, 1921, the Riksdag amended the Swedish constitution, enabling women to vote. There is no democracy until all voices are heard. #DriveforDemocracy


Det självklara har inte alltid varit självklart. Det krävs jobb och visioner också för att realisera det självklara.

Categories
Swedish

Rörande elljusspåret i Los – Välkommen till Los & Orsa Finnmark

Förra veckans snöoväder och blåst medförde att drygt 20 stora tallar rasade över elledningarna och mellan ett antal belysningsstolpar på elljusspåret i Los.

Source: Rörande elljusspåret i Los – Välkommen till Los & Orsa Finnmark

Categories
Musik

Huvudfastnare

Passar alltså bra som kodarlåt.

Categories
Swedish

Japp – vinter

Categories
Swedish

Jojo

Möjligen blir det värre och värre…

Categories
Swedish

För sent

Jag har den där mappen “kapslingar” i min privata wiki. Så fort det dyker upp en ny – som den på bilden ovan från ITALTRONIC S.r.l. – så hamnar den där i den där mappen. Så har jag hållit på många år. Jag har samlar mängder av länkar till kapslingar som skulle kunna användas till framtida projekt.

Men idag när jag sparar länken till boxen ovan så slår det mig att nu är det för sent. Jag kommer aldrig komma till en punkt där jag har användning för en kapsling som den här. Inte för de flesta andra jag samlat heller. Det är – och har varit så ett tag – dags att sänka målbilderna. Rejält.

Jag kommer aldrig igen bli en del i ett team av unga hungriga briljanta ingenjörer som vill ta över världen med sina nya lösningar och är beredda att jobba dygnet runt för att realisera det. Så är det bara. Brist på pengar såklart. Kontakter. Förmåga. Tid…

Urk så trist egentligen…

Jodå, jag har redan backat. Mer än en gång. En gång drömde jag om moldade lådor. Designade av de bästa. Nytänk. Vackert. Wowkänsla. Men det där var såklart för ganska många år sedan. Standardlådornas gråa vardag har gällt ett tag den med.

Men drömmar och visioner är väl till för att överges. Till slut når man dit. Antingen har man lyckats realisera dem eller också nådde man aldrig riktigt fram. En del drar säkert slutsatsen av det att det inte är någon mening med visionerna i så fall. Men där är inte jag. Det räcker nämligen inte med att en ide är bra, det krävs annat som skall klaffa också. Timing. Människor som kan fås att tro på den. Tur. Utan visionerna finns inget mål att jobba mot. De skall ha substans såklart, men också vara nära drömmarna, nära det som nästan är möjligt. Inte vara tråkiga gäspande målbeskrivningar a’la ett standard Ericsson projektmöte.

Men även om man ger upp, så behöver man ju inte ge upp. Jag sitter ju här. Kommer att sitta här också när låtsas blir på riktigt igen. Inte många dagar dit nu. Och det får väl räcka. Är ju nu ändå inte så dumt det lilla och ensamma heller. Någon standardlåda med egentillverkat innehåll skall jag väl få iväg då också. Om någon av dom förändrar världen, ja det återstår väl att se.