Categories
Swedish

Varsel

Foto: Karin Marner Hedman

När Nickelmonumentet glöder skall en ny ledare träda fram

Categories
Betraktelser & Berättelse

OOO som i onsdag

En bra dag. Bra koncentration. Det mått jag använder för att bedöma mina dagarna. Läsaren får ursäkta. Man blir såklart konstig av att sitta alldeles själv under så mycket tid som jag gör. Men det må vara förlåtet eftersom det inte finns ett val i det fallet åtminstone i mitt liv.

Jag skriver om ett program från grunden just nu. Det är ångestladdat. Eller åtminstone mycket uppförsbacke i det. Man har ju gjort allt en gång. Många långa tråkiga moment. Ja och i det här fallet skrev jag dessutom om en ganska stor del i Electron för en tid sedan eftersom jag under några veckor tänkte mig den plattformen som lösning för framtiden. Men kom till sans tack och lov. Återvände till c/c++. Det enda vettiga och underbara.

Inget fel på Electron. Utmärkt och härligt. Men behöver man kontroll så är det bara c/c++ som gäller. Sen kan man använda Python och node.js till mindre och snabba grejer. Java och C# bör man undvika om man har någon sånär självbevarelseinsikt. Tycker jag då. Valen man gör beror ju såklart också på vem mottagaren för koden är.

Många håller såklart inte med. Det går bra. Man lär sig av sina misstag. Mer än av sina segrar.

Men räknar att det här tar ett år att få på plats. Som låtsasarbete. Att jag skulle få extern hjälp är väl inte att hoppas på. Många rader har inte kommit den vägen till mina projekt under tjugo år. Men ett år alltså. Det gäller att hålla i den där visionen och orka. Men härligt också såklart. Jag har längtat efter att få kasta mig ut i det här. Falla fritt.

Låtsasarbete… För mig ett sätt att hålla kompetens uppe. Till vad och varför vet jag inte. Kanske vore det bättre att lägga sig i soffan på heltid och invänta döden.

Men eftersom jag kan välja så knappar jag på. Åtminstone tills jag tröttnar. Jupp!

Categories
Swedish

Covid-19 Folkhälsomyndigheten – Google Kalkylark

Source: Covid-19 Folkhälsomyndigheten – Google Kalkylark

Categories
Swedish

GÖRAN GREIDER: “Jag har cancer – men den kommer att botas”

Source: GÖRAN GREIDER: “Jag har cancer – men den kommer att botas”

En av de där människorna man bara måste beundra!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagen

  • 18-ish – Matlagning
  • 19:30-ish – Diskning
  • 8-ish – Duschning

Finns något som gnager i mitt undermedvetande här och vill fram. Väntar otåligt. Ja, ville bara meddela det… :]

Categories
Swedish

Göran Greider har fått cancer: ”Blir ganska knockad” | Aftonbladet

– Ja, om tre veckor kommer jag se ut som Fredrik Reinfeldt, det är ju inte så roligt, skämtar S-debattören.

Source: Göran Greider har fått cancer: ”Blir ganska knockad” | Aftonbladet

Categories
Swedish

Rekordhög andel fattiga svenskar – Aftonbladet live: Supernytt

Andelen svenskar med låg ekonomisk standard fortsätter att öka och nådde 2019 den högsta nivån hittills, över 15 procent av befolkningen, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

Source: Rekordhög andel fattiga svenskar – Aftonbladet live: Supernytt

Sverige har tidigare lyckats gå en väldigt lyckad balansgång på knivseggen mellan kapitalism och socialism för att bygga ett samhälle som är till för ALLA. Men de här siffrorna pekar åt helt fel håll. I vilket samhälle vill vi bo egentligen? I ett egoistiskt och självcentrerat roffarsamhälle eller i det som de som kom före oss har byggt med stor möda och ansvar och som väl de flesta av oss faktiskt gillar.

Categories
Swedish

Förintelsens minnesdag

Categories
Swedish

Los koboltgruvor » 365degrees

Vi springer på Los Koboltgruvor som idag är gruvmuseum med guidade visningar av grottorna. Välordnat och intressant – värt ett stopp på vägen!

Source: Los koboltgruvor » 365degrees

Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Kristallklart

Det är kallt och kristallklart ute. Gruvan ligger där på andra sidan dalgången och värper nickel och kobolt. Jag beslutar mig för en bild. Mobil är vad jag har till ändamålet. Resultatet (ovan) blir allt annat än kristallklart. Men säger kanske också något. Vad vet jag inte.