Categories
Betraktelser & Berättelse

Avstickare

Gitarren var viktig under några år. Nu står de exemplar jag har mest och dammar här på låtsaskontoret. Jo jag lyfte in den billiga Kinesiska akustiska piraten hit in till värmen för ett tag sedan. Konstaterade att den fortfarande var skapligt stämd. Något som imponerade eftersom den stått oanvänd och otempererat i ungefär ett år. Så mycket mer blev det inte sen. Synd. Måste skärpa mig. Om inte då bara för att de där instrumenten representerade kärleken en gång i tiden. Det gick aldrig en dag utan en gitarr i näven. Inget finger på vänsterhanden var någonsin utan sina valkar. Öron vilade aldrig från Mashallstackens vrålande tinnitus generator.

Ja jag älskade det där. Allt jag hållit på efter det är ett slags ge upp. Fysik. Programmering. Elektronik. Tråkigt för mig är den i min natur att jag går all-in i det jag håller på med. Antingen det eller inget. Så ja, kärlek till de där sakerna också såklart. Hur kan annars en sådan som jag leva ett liv.

Men kanske skulle man helt enkelt läras sig att spela gitarr. Nu. När man snart är pensionär.

Eller skita i det då.

Man får fundera på det där.

Eller inte.

Liksom

Categories
Swedish

Monolitens hemlighet avslöjas – skaparen: “Varit helt uppslukad av det”

Source: Monolitens hemlighet avslöjas – skaparen: “Varit helt uppslukad av det”

Heja Paul Alford. Mycket bra ide’

Categories
Swedish

In Sweden, Ruth Bader Ginsburg learned how unfairly America treated women – The Washington Post

Ruth Bader Ginsburg was 29 when she went to Sweden for a legal research project. And it was there, in 1962, that the future Supreme Court justice discovered a world that challenged every assumption she had about women in the workplace.Not only did she see a female judge presiding over a trial, but the judge was seven months pregnant. In Swedish law school classrooms, at least 25 percent of the students she saw were women.

Source: In Sweden, Ruth Bader Ginsburg learned how unfairly America treated women – The Washington Post

Categories
Swedish

Ulf Lundell-dokumentären: Kjell Andersson vägrade medverka

– Både Lasse Lindbom och jag gjorde mycket för hans musik. Han har ingen egen musik utan litar till kompartister och producenter. Det är ett monotont vevande på gitarr, inte mycket mer. Han har inte kunnat utveckla det, säger Kjell Andersson.

Source: Ulf Lundell-dokumentären: Kjell Andersson vägrade medverka

Categories
Betraktelser & Berättelse

Måndag

Skall bara ner till affären och hämta medicin men får ett paket med mig också. Github???!!! Väl hemma (jag promenerar dagen till ära)

Winterfest-presenter. Lite försenat. Men sånt händer såklart. Här uppe får man själv hålla reda på om det kommer paket. Bättre sent än aldrig heter det ju. Deltog dessutom den 17/12 ändå så… Tack Github! Oväntat.

Allt inom mig säger att det är måndag. Men det ÄR torsdag. Kommer att få kämpa hela dan med att försöka övertyga mig själv om den saken. Om detta faktum nu spelar någon roll för en låtsasarbetare som mig.

J skickar den här länken. Kul tycker man såklart. Det är inte ofta VSCP uppmärksammas i medierna. En gång jobbade jag hårt för att det skulle ske. Numera får det hända eller inte hända. Jag liksom låtsasjobbar på ändå med min vision. Den (åtminstone att realisera den) är det viktiga. För mig. Andra får ägna sig åt det andra. Eller inte.

Men här och nu alltså två dagar som är öppna och utmärkta och helt fokuserade kring utveckling. Härligt är förnamnet. Underbart är efternamnet.

Så låtom oss då inte förspilla mer tid på svammel. Man får hoppa på sin häst (!!!) och köra helt enkelt.