Categories
Betraktelser & Berättelse

Det ljuva livet

Läser, sover och tittar på dåliga filmer. Jodå glåmar på U.L. också. Såklart. I alla fall del ett. Det går såklart inte att hålla sig. Är säker på att del II också kommer att beses. Varför inte ikväll?

Normalt är jag inte mycket för den här typen av liv. I alla fall inte så här länge. Men njuter bara under de här dagarna som är och har varit. Behöver. Antagligen anpassning till pensionärsliv bakom hörnet. Fast visst, det kryper lite i mig idag. Imorgon annat. Tror jag.

Precis Inkommen från snöskottartur avslutad med fågelmatning och Hulkbukfylla. Det är inte oskönt det där heller. Tar ett kok mandelpotatis med mig upp. Det skall ätas “Sill” som sen lunch. Väldigt tydligt situationstecken där som synes eftersom den är synnerligen vegetarisk.

Läser till en bra bit efter tre inatt. Bra bok och sovande under dagen bäddar för det där. Härligt. Händer inte så ofta nu för tiden. Var vanligt förr. Det där var min bästa tid.

Ett nytt år är här. Jag har längtat extra efter 2021 av naturliga skäl. Men ett oskrivet blad. Man vet inte ett dugg vad året har på sin tallrik och som man måste äta upp. Men livet är en samling godsaker och en samling blodkorv och brysselkål. Allt skall i. Japp, man måste få i sig brysselkålen om man också vill äta den goda cheddarosten. Det finns liksom inga genvägar där. Men som vanligt ser jag ann på året med tillförsikt. Som varje vecka. Oskrivna blad älskar jag nämligen. Tror på och ser det vackra de kan fyllas med.

Nu skall jag öppna en ny bok och ge mig in i den värld som den presenterar. Livet blir inte bättre än så. På låtsas såklart. Men, ja ni vet ju hur det är med mitt liv generellt sett när det gäller det.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Det blir inte bättre än såhär. Kärlek och utanförskap. Läs!

Andra böcker som jag läst finns här.