Categories
Betraktelser & Berättelse

Pelletssugarväder

Helt tydligt en virvel i behållaren…

Categories
Musik

Man undrar

Man undrar hur en slasklåt som Who loves Putin når fram till Albuquerque i USA. Förutsätter såklart att ett misstag i någon form har inträffat. Men lär aldrig få veta svaret. Detta faktum minskar dock inte min nyfikenhet ett dugg.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Peculiar People Day

Idag. Japp. Fira olikheterna. Inte det fabrikstillverkade och till synes felfria.

Categories
Swedish

Olja & ord – P4 Gävleborg | Sveriges Radio

Olika välkända personer från Gävleborg kommer att läsa sina novelletter ur konstnären Per Soneruds bok Olja & ord.

Source: Olja & ord – P4 Gävleborg | Sveriges Radio

 

När man lyssnat på dom där så kan man lyssna på denna och bli glad.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Så som ett smultron rör sig

ornamental old caste against overcast sky
Photo by Maria Orlova on Pexels.com

Snurrig. Fredag. Kväll. Vilar. Mindre snurrig på Lördag. Men tillräckligt för att stanna en dag i grön IKEA soffa under täcke med bok. Söndag. Som lördag. Världen är inte riktigt stadig. Men går ner till låtsaskontor. Såklart gör jag det. O-liv. Eller liv. Ibland måste man välja. Hittills har jag alltid valt liv när det där valet presenterats för mig. Det är inte säkert att jag alltid gör det valet i framtiden. Men ber om tio år.

Det blir alltså inte så mycket gjort i helgen. Utom då att jag läser ut en mycket bra bok. Förutom det så sover jag mer än jag sovit något annat dygn. Trött. Så jävla trött.

Fel att prata om energi som återvänt idag såklart. Men tillräckligt av den är där igen. Tack för det universums alla partiklar. Var och en innehållande hela universum i sig själv. Var och en kapabel att återskapa alltet. Japp, det är den kraft vi alla besitter och har i oss. För att bevara jämvikten. Det enda som är heligt. Han/hon/det/gud skapade mig som en kopia av sig själv säger varje partikel… …och tror på det. Med rätta. Så varför inte vi

Drömmer att K har en av mina chefer som sin chef. Dom snackar om sitt. Jag sitter en bit bort (inte ett byte bort :)). Inte inbjuden och med. Som vanligt. Plötsligt ligger jag på golvet i ett hus. Från tre meter ovanför mig släpper samma gamle chef, med ett glatt leende i fejjan, ner mjukisdjur av olika typ, färg och form ner på mig. Massor. Hinkar fulla. Som faller ner i slow motion. Det är inte alls otrevligt. Inte konstigt. Hur naturligt som helst att det där händer. Som om vi gjorde det där dagligen. Men där någonstans vaknar jag. Fortfarande kvar i den där högen av mjukisdjur som samlats runt mig. K ligger bredvid mig. Sover. Ovetandes om vad vilken historia hon spelar med i.

Veckan som kommer är en obruten vecka. Det var länge sedan det fanns en sådan framför en. Väldigt länge sedan. Välkommen säger jag. Mycket välkommen. K tycker att jag överdriver.

Borde sota idag. Men var upp halv fem på lördagsmorgonen och fixade med Hulken och nog är nog ibland. Bestämmer mig för att det får anstå till imorgon. Det jobbet kan gå bra ihop med förväntad snöskottning. En decimeter till. Varför gör ingen kopplingen vinterturism och Los? Eller det kanske många gör. Men ids inte mer.

Jag tycker “Los” är bättre än “Loos“. Kan inte hjälpa det. Är väl inte ensam om det såklart. Men viktigt, nope, det är det inte. Vi har ändå de charmigaste skyltarna.

Github godis uppätet. Däremot inte medsänd Champagne. Nåja. mousserande vin. Får stå till sig tills lust för sådant infaller. Har ännu inte fattat varför jag fick det där. Förväntas det något av mig nu?

En stor påse smågodis finns det däremot lust till. Eller en semla. Ja rent utav två. Men… Tids nog så hinner man med det där också. Fördröjd njutning är ALLTID dubbel njutning. Det är sällan bråttom. Japp, just därför.

Nu skall jag stoppa i mig en Alvedon och sen se om jag kan få fart på den här anglosaxiska veckan. För att jag vill. Inte för att jag måste.

Liksom.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Sen for jag hem av Karin Smirnoff

Sista boken i en trilogi. Har man inte läst dom här böckerna bör man göra det. Förbannat bra. Ja, tycker jag då. Ingen har litat på mitt omdöme tidigare, så varför skall du? tänker du. Ja, läs ändå. Säger jag då. Ja och skit på dig! tänker jag också med säger inte.

Det här är nog den bästa boken av de tre dessutom. Ja då skall man vara helt på det klara att de andra två verkligen är skitbra mycket bra.

Den bästa beskrivningen någonsin jag läst av en samlagsscen hittar man t.ex i den här boken

Sex stötar framifrån, sex stötar bakifrån, en suck, sen var han klar….

Från minnet, så inte ordagrant, men ungefär så. Men säger allt på en mening. Ja massor av sådant. Ett språk som får en att le. UNDERBART med “!”.

Andra böcker som jag läst finns här.