Categories
Böcker

Senast lästa bok

Nickelpojkarna av Colson Whitehead

En mycket bra bok om ras-segregeringen i Amerika, den som faktiskt fortfarande pågår. Annars hade väl dagens BLM rörelsen inte behövts.

Minns att en man berättade om det här för vår klass i början av 70-talet (sexan?, sjuan?) (den första svarte man jag då sett i verkligheten!, vafan liksom kan man tänka idag men till och med pizza låg där borta i framtiden där). Blev jäkligt illa berörd minns jag. Svårt att tro att det var sant i landet som skickade folk till månen. Av någon underlig anledning fanns han på polisstationen. Ingen aning varför det. Varför det liksom!?

Men det här är en bok man borde läsa. Historien och berättarkonsten är tilltalande i sig. Men det är ju aldrig fel att lära sig lite också och framförallt att få leva livet i en annan människas kropp, liksom gå i den personens skor, och få uppleva saker man aldrig skulle ha “upplevt” annars. Den gåva som all litteratur ger oss.

Alla andra böcker jag läst finns här.

Categories
Swedish

YouTube Music

En ny musiktjänst med officiella album, singlar, videor, remixer, liveframträdanden och mycket annat för Android, iOS och datorn. All musik på en och samma plats.

Source: YouTube Music

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Swedish

Ännu roligare

För förvånades jag över att Google fått mig till “musikartist”. Nu är det bilden av mig som förvånar. Ja, ja bättre kanske… Lite synd om han på bilden kanske om han nu inte står för min musikproduktion… 😉