Categories
Betraktelser & Berättelse

Jag

Moderater har alltid varit ena otäcka sällar med sitt eviga “JAG” i fokus. “Jag först”. Vad får “JAG” för pengarna? Ja sådär hela tiden. Nu har ju KD och SD sällat sig till den där världen också. Hälften av Svenskarna befinner sig i det själviska lägret. Vart tog “VI” vägen egentligen. Gäller “VI” numera bara när “JAG” vill ha något som “VI” kan ge?

“Usch!” måste man väl häva ur sig. Eller rent av dubbel usch!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Svälj

Ja, definitivt sant.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Fredag

Såklart finns det inte annat att göra än att knappa på nu när man fått ännu en dag sig tilldelad. Så jag fyller pellets, Hulken hoppar, ger katterna mat, Katterna jamar och kurrar, äter min smörgås, duschar, går ner till låtsaskontor, sätter på te, startar backuper, osv osv och startar alltså igång den här fredagen som kommer att gå til världshistorien. Japp alla fredagar gör det. Alla andra dagar också. Vettu!

Nu en först tesipp. Nope det smakar inte gott. Billiga grejer. Men här kasta inget. Man kör på tills det tar slut.

Jag övergav ju Electron för QT för ett tags sedan för utvecklingen av den nya vscpworks+. Helt nytt för mig. Jag valde bort qt en gång i tiden när man krånglade med licenserna i Norge. Valde wxwidgest istället. Ett val jag fått ångra. Har aldrig riktigt gillat wx. Men har gjort ett år i saltgruvorna och plockat bort wxwidgets referenser från all kod utom då i vscpworks. Men nu sker det alltså. Mycket jobb.

Men gillar qt so far. Det gjorde jag ju då också för alldeles för många år sedan. Men har alltså inte utvecklat aktivt med grejerna förrän nu. Men man får mersmak. Rätt tänkt liksom. Överallt. Men det blir mycket dialoger just nu. Massor. Sen skall det vara kod när man klickar på alla knappar i de där rutorna. Konfigurationer skall läsas och skrivas. En massa sådant som är mest infrastruktur alltså. Men jag jobbar alltid efter devisen “det tråkiga först”. Tyvärr innebär det där arbetssättet att jag aldrig kommer fram till det roliga. Men hoppet att göra det lämnar mig dock aldrig.

Men hemligheten är såklart att jag vill jobba maskinnära. Elektronik och inbäddat. Det är det jag är bäst på. Allt det här andra gör jag bara för att ingen annan gör det. Det är väl inte stor skillnad mot att tvätta och dammsuga antar jag.

Fast nu var det ganska länge sedan jag jobbade med användarinterface och det finns en tjusning med det också. Helst skall man ha en interaktion med användare när man gör det såklart. Då är det som roligast och bäst. Tyvärr har jag inte det just nu.

Så för mig handlar allt just nu om den här rutan. Den första man möts av när man öppnar vscpworks+ Här ligger alla definierade uppkopplingar och man man lägga till nya. Skall man skapa en ny koppling i någon av huvudgrupperna behövs tre eller fyra eller fem dialoger för varje. Plus logik på det. Många timmar blir det. Det roliga är när man kopplar upp mot remote noder. Det är där det roliga kommer.

En kul sak med den här vändan är att alla transportmekanismer får generell supportkod som kan användas i node.js, Python C/c++ etc och transporten blir helt transparent för utvecklaren.

Fast varför pratar jag om det här här? Har en egen blogg för detta ju såklart. Avslutar därför detta inlägg efter den insikten.

God fredag!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Covid-19 i Gävleborg

Så går det nedåt och så går det uppåt.

Man har jobbat bra med grafiken vår kära region tycker jag. Tänk om man jobbat tillsammans. Då hade det bara behövts ett konsultkontrakt för det där.