Categories
Swedish

3D

Hmmmm säger jag… Till sonen N. Han som köpt 3D skrivare. Resin varianten. …de där skrivbordslamporna…. fortsätter jag. De som saknar fot. Skulle man inte kunna skriva ut en hållare till dom? Ja, alltså någon dag i framtiden då, tänker jag. Ingen brådska. Men två timmar senare så kommer han ner med en fot. Ja jävlar! Snyggt. Vilken teknik! Nu skall den UV härdas bara. Sen skall det testas. Jag vill leva hundra år till så att man får vara med om utvecklingen av den här tekniken. Den är häftig. N har dessutom talang för själva tekniken. Farsan, verkmästaren, skulle ha varit stolt över grabben. Pappa också. Självklart.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Glädjen

Passionen. Jag tro på den. Går i den riktningen. Just nu ett nytt GUI till VSCP. Ja jag älskar det. Mycket. Att få dyka ner med hela sig i ett projekt som upptar allt i ens person. Ge sig hän. Skapa. Ta sig över hindren. Realisera idéer. Inte ges sig.

Fast det är ju inte klokt såklart. Jag har inga miljoner som väntar på mig när jag är klar. Inga applåder heller. Normalt bara tystnad. Ändå sitter jag här. Ofta sexton timmar under ett dygn de flesta dagarna i veckan. Det är väldigt lika ett jobb alltså. Men har inget värde då såklart. Det är på låtsas. Jag inbillar mig inget annat. För mig är det som Tibetans sandkonst. Det är tiden i det som räknas. Sen, jodå, man kan sudda ut. Programmeringens Zen. Att finnas i det man gör när det sker. Lycka.

Fast fredag nu. Ett tag efter fyra. Bara två timmar till fredagsvila. Jag borde väl egentligen ta en titt på den trasiga tv’n också. Se om den går att laga. Men har sådant flyt att det måste vänta. Måste surfa hela vägen på den våg som rullar fram. Dagar med stiltje kommer, man vet det, då kan man ta tag i det där andra. Jo, städa låtsaskontor också. Det behövs. Verkligen.

Men behöver fredagar också. Film. Lite mat. Vilan.

Var sak har sin tid.

Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Nestor hälsar oväntat på…

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Betraktelser & Berättelse

OJ! Hela livet ut?

Det var som fan. Sparar man ett år har man nästan råd med en glass ju. Toppen, helt enkelt.

Categories
Swedish

Tråkig utveckling