Categories
Betraktelser & Berättelse

Tack

Jadåså, den har gjort sitt. Min Windows utvecklingsmaskin. Blev väl sisådär tolv år. En lång tid i datorernas värld. Men många kompileringar har den klarat av. Lite bokföring också. Men ännu mer Spotify. Timmar med strömmande musik varje dag.

Senaste året har inte skärmen fungerat. Den har gått på nåder. Remmina har gjort sitt jobb. Fjärrskrivbord säger Microsoft. Det har haltat. Ordentligt.

Nu död. Här går datorerna före. Bra eller dåligt. Vet inte.

Sökes: Äldre dator som kan köra Windows 10…

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Silvervägen av Stina Jackson

Skall man skriva en debutbok, ja då är det väl precis såhär man skall skriva. Det är mästerligt, det är spännande, det är bra, det är genomtänkt. Ja det finns inget som är fel. Stina skriver liksom skiten över/av alla de etablerade. En bok blir inte bättre än såhär. Man bara matar den i sig. Som om den var en chokladkaka och man inte sett en sådan på tre, fyra år. Ja man hinner nästan inte snabbt nog vända sidorna. Förbannar sig själv för att man måste sova innan man får läsa vidare. En superbok. Helt enkelt.

Som med alla bra böcker så vill man ju nå slutet och upplösningen så fort det bara går men blir ändå besviken (japp som med alla bra böcker) när man sen når slutet eftersom den är så bra att man egentligen inte vill att den skall ta slut alls. Men allt har ett slut. Man måste leva med det. Man stoppar in en sådan här bok där bland “de bästa” böckerna, att bevaras för framtiden. För att plockas fram från hyllorna när man behöver lyftas.

Det finns bara en oro. Att man bestämmer sig för att göra en serie av det här. Nope, Skit i det. Låt pärlor vara pärlor. Sug inte ur livssaften ur ett mästerverk.

LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Innan ni tog oss av Lisa Wingate

Förbaskat bra bok om barnhemssystem och adoptioner i USA pre 1950. Varför måste satans anhang alltid kasta sig över de svaga? Japp som de gör här, precis som vi sett det göra under samma tid i Sverige. Man blir förbannad på dem och på den själviska korruption som omger det hela.

Här berättat på ett inlevelsefullt sätt. Man försvinner rakt in i den här boken. Vill bara läsa på. Sida efter sida. Något Amerikansk såklart. Men inte så konstigt egentligen eftersom den utspelar sig där borta. Man får leva med de Amerikanska “grevarna och baronerna”. Det går ganska bra ändå även om man inte skulle bockat så djupt själv inför dessa “storheter”.

Gillade varenda sida. Tror jag…

Läs!

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Vad som helst är möjligt av Elizabeth Strout

Förlagen i Sverige tyckte för några år sedan tydligen inte om novellsamlingar. Kanske sålde de inte. I alla fall såg man dem sällan. Men nu verkar detta ha förändrats, anpassats till resten av världens syn på noveller. Nu kan man hitta ett ganska bra urval.

Bra. Tycker älskare av noveller. Novellen är ju ändå jordgubben på skrivarkonstens tårta.

Här en samling finfina noveller sammanknutna kring en liten ort i mellanvästerns USA. Trevlig läsning. Lagom läsning. Man hinner precis igenom en novell mellan sänggående och insomning. Kan det bli bättre?

Andra böcker jag läst finns här.