Categories
Musik

Bästa låt

Jodå, den här är nog med där också. Inte går det att rangordna det som är bäst.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Supersöndag

Det här är antagligen den bästa låt som gjorts. Nåja, det där är en delad tron. Det finns några till där längst upp. Men Scorpions var husgudar där på 70-talet. Jag såg dem aldrig live. Då. När de var värda att se live. En kompis gjorde det för några år sedan. På vägen hem, med Scorpions på full volym i högtalarna, krockade han med en älg och avled. Jag hoppas att det var den här låten som ljöd i natten den gången. Skall man färdas till andra universa så är det en bra låt att börja den resan med.

K kokar hjortronsylt. Svettas över spisen som kvinnor gjort i generationer, Jag sitter här nere på låtsaskontoret och svettas. Flyr, fegt, som män gjort i generationer. Det är ganska så jävla dåligt såklart men gjort i samförstånd eftersom jag troligen med en viss säkerhet förstört hela koket.

Vilken sommar vi har. Kanoners. Men kallare väder. Lite blött och lite mer varierat på ingång. Just variation är kanske det bästa och skönaste.

Supersöndag är det idag. Japp, om man vill. Sådant där bestämmer man själv. Föredrar man skitsöndag så går det lika bra det. Landet är ändå ganska fritt. Nämligen. Åtminstone när det gäller sådana saker. Liksom.

När Lill-Babs fyllde 75 år fick hon den här plattan av mig. Kändes som en bra ide då, men idag,,, nåja…

Vad man skall ta sig till med en supersöndag som denna det vette gudarna. Klippa gräsmatta var uppe på tapeten. Gräsklipparen är rengjord i förgasare och fixad i annat och startar nu igen nämligen. Har man tur fungerar den en full klipprunda. Men visst är det väl för varmt för sådant idag? JA JA JA. Men imorgon kanske…

Man får väl sätta sig i en stol i trädgården och fundera över hur och varför och om livets alla mysterier. En favoritsysselsättning. Solklar sådan.

Ja så får det bli.