Categories
Betraktelser & Berättelse

T som i torsdag

Tors dag. Man tar hammaren och slår den hårt i städet. Klooooo0OOOO……….ng, när gräsklipparen inte längre vill gå. Såklart blir det med vänsterarmen, svagheten, men ändå. Skit! Liksom! JÄVLA SKIT! rent av.

Men riktig sommar idag. Härligt. Det går inte att komma ifrån. Man måste minnas att det nyss var vinter för att riktigt ta in det underbara med detta. Men vi har inte grillat en enda gång ännu i år. Lite skandal över det. Men ännu skall vi väl hinna med det. Hoppas man. Ja det är ju ett måste. Fast det räcker inte med att hoppas. Man får ta tag i det hela. Det mesta hänger på om man tar tag i saker eller inte. Sparvar flyger som bekant inte in i munnen ens hos en vegetarian. Även om det sistnämnda i alla avseenden borde vara en helt för sparvar ofarlig övning.

Metallica räddar mig efter utevistelse. Det finns inget band som kan ge så mycket energi som dom. Som fyller musikkvoten, den som dagligen skall tillföras, så snabbt.

Det här ger lite lindring också.

Får ett mail om skrivarkurser. Blir lite sugen på den om gestaltning. Men sen minns jag De pretentiösa. De som alltid finns på de där kurserna. Ja och jag som inte kan hålla mig för skratt när de sätter igång. Jag bör alltså avhålla mig från dylika kurser för att inte göra andra människor ledsna. Japp, så får det bli. Ja och det i evinnerliga tider. Amen.

Fast lite sugen är jag allt. Ja på allt som gör att man lär sig mer. MER.

Imorgon besök på hälsocentralen för CRP igen. Drar det iväg igen så skall allt göras om från början igen akut. Håller trehundra tummar varje vecka. Nåja två. Orkar liksom inte mer nu… En svag jävel. Fast kanske ändå. Det har man ju gjort förut. Tame fan!

Fast havet då? Det riktiga draget från miljoner ton vatten har inte riktigt infunnit sig ännu. Varför då kan man undra. Den här tiden brukar det där draget nästan vara plågsamt och ihållande till jag åker ut till kusten och åtminstone doftar på det eller doppar en fot.

Men det kommer väl.

Liksom

Att hålla reda på vilken dag det är är icke enkelt. Men det hör väl till det stora avslappnade tillståndet som semester innebär. Är man sen sjukskriven på det och lite dum i huvudet så fattar ju alla att det det krävs en del för att man skall lyckas klura ut att det som idag är torsdag.

Pelargonerna i serverrummet, det som blickar söderut, kastar sig mot golvet i något som liknar självmord. Jag försöker berätta lite om värmen i Sydafrika men de trilskas lik förbaskat. En del av problemet är säkerligen platskrukor och pelargoner som växt ur dessa krukor sedan lång tid. Det är nämligen inte så lätt att vara pelargon här hos mig på låtsaskontoret. Inte dom heller kan leva på kärlek allena. Men så fort det går skall det bli en tur till Gränsfors för sekunda inköp. Nytt det också. Liksom.

Lite stött är jag allt att min Hälsingland inte kommer upp om man söker på Hälsingland i Spotify. Vad ont har jag gjort egentligen? Nåja kan ju bero på att också jag tycker att det är den sämsta låt jag nedtecknat. Skrämmande att den är den mest lyssnade då såklart. Där har jag fått för mina synders skull. Liksom.

Fast nu så. Hunger. Semester. Vila. Soffa. Film. Sova. Sorterat i någon slags ordning. Liksom