Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Tropisk natt

Nope, men kanske i natt.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Värmebölja

Börjar dagen med hälsocentral. CRP. Som är bra. Hurra! Patch bort. Också bra. Nu kan man duscha som en vanlig människa. Nåja, ganska vanlig. Toppen. Nästa vecka är vi där igen. PÅ hälsocentralen. Men prat med Överläkare Björn också.

Hudikmusik idag. En hel del bra. Men utan mig och K i publiken. Nästa år kanske.

Beställer reservdelar till bilen från Tyskland. Tar det där bit för bit mot ett fungerande och godkänt fordon igen.

Sover knappt i natten. Vänder och vrider på mig. Propeller movements. Svettas mängder. Får drag i benen. JÄVLAR! Slumrar en kort stund på sin höjd. Alla fönster öppna. Men vindstilla. Inte närheten av en svalkande sommarbris tar sig in i huset. Man älskar det. Högtryck. Sommar i Sverige. Snart vinter. Man får njuta. Men trött, ja det blir man.

Sen blir det då fredag. I semestertider är det väl inte direkt någon stor skillnad på dagarna. Men ändå. Fredag. Helg. Vi bestämmer pizza. Grillen får vila tills imorgon. Sen gäller det att hitta en film. Franska och Tyska har invaderat oss i filmform. Där finns skatter att hämta. Grön IKEA soffa utbytt mot grön IKEA fåtölj så att jag klarar av att läsa undertexterna. Lite suck där. På det sista.

Det blir inte så mycket idag. Man skyller på värmen. Det är så lätt att skylla på den. Fast egentligen är det säkert bara den vanliga slöheten som är själva boven. Hen i dramat. Den som håller mig i trötthetens grepp. Antibiotikagreppet.

Men dagar måste få vara sådana också. Hur skall man annars veta när det blir jäktigt? Ja, jag bara frågar. Vänligt. Liksom.

N berättar att allt guld som plockats upp fyller en kub om 21 meter. Alltså, man följer snart Strindberg i spåren. Börjar bränna och blanda.

Jag har ännu inte lyckats lyssna på ett sommarprogram. Jag som älskar den formen av radio. Men det är inte ett vanligt år i år. Det kommer att bli kämpigt att hinna kapp framöver. Musiken försvinner ju. Utan musik går det inte att jobba till programmet. Utan musik lär man inte känna personen till fullo heller. Men man får väl ta dom end-to-end under andra halvan av augusti.

Beställer medicin idag. Nästan sex hundra. Betalar sjukhusvistelse. Elvahundra. Ja och några sjukresor på det. Är man rik är såklart inte det där något problem. Det är till och med billigt. Men om man inte är det… Om allt det här hänt under eldingssäsong? Då går det inte. Vad gör man då?

Fast nu höjer jag glaset mot Tony. Han fyller 59 idag. Grattis. Liksom. Han har fått en egen låt. Men det vet han nog inte om. Lika bra det kanske…

Klämmer lite Iron Maiden och ger mig.