Categories
Betraktelser & Berättelse

Försöker

Jodå försöker. Man måste ge mig det. Att jag är en av dem som försöker. Men så mycket mer bordsskiva har ännu inte kommit fram. Men jag är inte den som ger upp heller. Skall nog få till detta. Så att jag inte hittar en pryl sen när jag kommer tillbaks efter semestern.

Apoteas lådor förresten. Utmärkta att förvara saker i när de har gjort sitt jobb som transportförpackning. Men måste nog inhandla lite lådor. Om man dubblerar lite grejer och har allt som hör till det projektet i en låda, på en hylla, så borde man snabbt kunna sätta upp delen på labbänken och testa. Typiskt när någon ställer en fråga eller vill ha hjälp. Omöjligt att ha allt uppsatt. För många projekt jag kallar “klara”.

Sommar förresten. Lyssnat . NEJ, försökt lyssna på det första avsnittet med Pär Lernström, och det är tillräckligt deprimerande och post religiöst och skämmigt klagande och oförlåtande och ingenting. Sen testar jag Lena Philipsson och det är också så tomt så man nästan sugs in i vakuumet. Tage D. skall vara glad att han inte lever och får uppleva detta. Sommar i P1 har varit mitt favoritprogram alla kategorier. Men har havererat. Men ger inte upp. Lyssnar och hoppas. Men vad är detta att elände är det lyssningsvärda. Kan ingen jävel berätta om ett lyckligt och harmoniskt liv där i radio och TV.

Jo man får klaga när man blivit pensionär. Åtminstone förväntar sig alla att man gör det. Ja och man vill ju inte att folk inte skall får sina metaföreställningar besannade. Det där “metaföreställningar” har jag förresten ingen aning om vad det betyder. Men det lät lärt och bra när jag skrev det. Ja rent av lite modernt. Troligen har någon projektledare redan använt det.

Men rensa bord var det…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagens mål

Dagens mål är att försöka se bordsskivan på en av labbänkarna innan kvällen är här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Skogsbrand

close up photography of a burning flame
Photo by Marek Piwnicki on Pexels.com

Lukten av skogsbrand ligger tung över bygden under natten. Det är ändå inte som under de stora bränderna för några år sedan. Bara den där stickande röklukten som hänger i luften och som normalt oroar.

Den här gången finns ingen anledning till oro. Det är en kontrollerad bränning i Hamra naturreservat. Några hektar. För mångfaldens skull. En del insekter och växter behöver avbränningen för att frodas. Alla har sina preferenser. Underbar värld.

Varmt idag också. Sol. Men omslag. Regn och vindar upp mot 15 m/s på väg. Byigt då. Så kojdag från lunch ungefär gäller. Ja och nåja. I mitt fall från och med nu. Som varje dag.

Alla boksluts och deklarationspapper för firman inne nu. Ännu ett förlustår. Ja med en vilande rörelse kan det såklart inte bli annat. Speciellt om man utvecklar en del under tiden. Men tyvärr lär väl det här året sälla sig till räckan av förlustår. Hade hoppas att jag skulle komma igång med lite försäljning, ja och det kanske jag gör med betoning på lite, men annars sätter komponentbristen käppar i hjulet för allt. Men lugnt här såklart. För mig handlar det mest om identitet än om att samla pengar. Break even är gott nog och det har aldrig varit speciellt långt dit.

Jag tycker det är gott att leva också denna morgon och är tacksam för den känslan.

Du!?