Categories
Betraktelser & Berättelse

BBidrag

Det här är mitt bidrag till midsommar. Ja och min midsommarlåt som brukar “toppa” den här tiden på året med hela tre lyssningar!!! Ingen av dom känns väl speciellt märkvärdigt i år heller…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Smått

Småplockar större delen av dagen idag också. Går igenom och lagar lite kablar medans jag håller på. Får bort en massa sådant där som ligger där och ruttnar för att man inte hinner med det. Skönt.

Men tar mig tid också till att sätta upp lite av grejerna i studion. Förbereder för regnvädersdagar. Vill att allt skall vara redo om inspiration och dåligt väder sammanfaller på en och samma dag under semestern. Är väldigt nära en optimal uppställning nu. Några kanaler till på ljudkortet vore iof inte så dumt. Då kunde man ha allt uppsatt som det skall vara. Bara spela in när andan faller på. Men skillnaden mot nu är att man behöver klicka i några knappar. Rätt bra ändå. Otroligt mycket bättre än det var tidigare när det skulle flyttas kablar och kopplas om till högre och vänster hela tiden under “göra-låt” processen.

Elgitarren, arv från son, är väl det jag irriterar mig mest på nu. Låter förträffligt och är skön att spela på. Men formen på den är förfärlig för en sittande halvinvalidiserad gubbe. Där måste det investeras vad det lider.

Men tro mig. Det finns en stor lycka i att ha de där grejerna. När jag sitter där är jag som mest borta. Ofta helt inne i det jag gör. Världen utanför finns inte där. Tid finns inte. Bara ren lycka. Sådan som man varje gång, efter varje session,. undrar om man verkligen är värd.

Lödröken ligger alltså tung här just nu. Det luktar “hemma”. Precis som det skall göra på ett kontor som tillhör mig. Perfekt.

En annan stor glädje i mitt liv är den att tycka det är roligt att lära sig nya saker. Tre sådan inlärningsprojekt pågår för tillfället. Och jag kurrar nästan av tillfredsställelse över att få kasta mig in i det där. Målet nu är att packa in så mycket som det bara går innan semestern. Sen under ledigheten kan man överlåta åt hjärnans bakgrundsprocesser att sortera och koppla ihop den där informationen. Det fina är att man sedan när man är tillbaks från vilan inser att man har nya insikter som man inte hade en aning om innan. Hjärnan är märklig på det där sättet. Vill ordna upp det som ör kaos. Ett lämpligt sätt för inlärning eftersom det kräver noll procent aktiv insats.

Nope inget av det där ger diplom eller akademiska meriter och fina titlar. Jag är en enkel person på det viset. Nöjd om jag får några få till ögonblick i livet när jag tror att jag fattar och förstår. De där stunderna som är så korta. den sanna kunskapen är att fatta att man inte kan ett smack egentligen. Att man hur mycket man läser och studerar bara hyvlar små skivor på ytan av kunskapens ost.

Man kan bara försöka ändå.

Annars känns det mest som om det är midsommarafton imorgon. Men det är det ju inte. Men mitt firande är väl egentligen avklarat i och med båtvändardagen. Fast man får väl ställa upp på det här gemensamma lite också ändå. Tårta utlovas. Med jordgubbar. Jag har aldrig i hela mitt liv sagt nej till en bit tårta. Att Fortum också bjuder på en tårta tänker jag såklart inte heller tacka nej till. Gratis är gott. Tänker man. Tills man får nästa elfaktura och inser vem som egentligen betalar. Men återbäring då. OK såklart. Tack Finland. Er sak är vår sak eller hur var det?

Nu skall jag koda lite. Tror jag…