Categories
Betraktelser & Berättelse

Ynkligt alltså

Försöker med allt jag har på söndagen. Alla långa grejer. Ju längre dessto bättre. In med den bara. Jucka fram och tillbaks. Men kul är det inte. Det fungerar inte. Stoppet i köksavloppet sitter där det sitter.

Tänker att, på onsdag skall det resas. Kan köpa grejer då. Men inser idag på morgonen ett det här kommer att hänga över mig tills det är fixat. Jag får alltså inget gjort. Så jag drar iväg till Bollnäs för att köpa rensband här på morgonen. Ibland är det bättre att offra en förmiddag än en hel dag.

Nu då sväljer avloppet det vatten man spolar ner i det igen. Själv sitter man här och stinker avlopp. Det går liksom inte på något sätt få bort den där lukten. Fast nöjd är jag inte. Läcker lite i diskhon. Har inte lyckats fixa ännu. Möjligen behövs ny packning. Men lite tänk också. En av dom sakerna löser antagligen problemet.

Alltid är det något.

Men det brukar lösa sig till slut.

Man bör drömma våta drömma om boende i hyreshus med vaktmästare.

Gammelkroppen värker. Orkar inte med så mycket spring i trappor efter verktyg och grejer. Alltid finns det man behöver i källaren. Många steg blir det. Sen har jag fått ont i vänster hand av okänd anledning. Eftersom jag ogärna stödjer på min dåliga axelsida när jag skall upp från golvsittande så blir det lite åbäkigt att ta sig upp. Gör verkligen skäl för “pensionär” där och då när jag försöker kravla mig upp i stående utan att belasta varesig häger eller vänster arm. Det går sådär halvbra som man kan förvänta sig.

Det är samma sak också när man skall skruva upp ett rör som sitter fast. En hand finns att tillgå. En som alltså gör ont. Men om man placerar sitt knä lite strategiskt, lyfter upp högerarmen och lägger den på knäet, drar fram höger handen till röret i fråga. Ja då kan man fixa sådant där också.

Värre är det dock med att sätta gängtejp på något som sitter inne i ett skåp. Prova det med en arm någon gång skall ni få se. Man ler inte efter en stund.

Men halva jobbet avklarat alltså. Jag icke helt nöjd.

För övrigt är allt gott här på kullen. Förhoppningar finns fortfarand eom att kvällen skall ge tillfälle till några timmars jobbande. Alltså det som är detsamma som glädje här. Om jah nu inte skall åka till Bollnäs igen och köpa en packning. Men känner nog att “någon måtta får det allt vara” på resandet under en dag.

Ser att The Snöks skall spela på hembygdsgården den 16 juli. Så när Jompa (Snöken själv liksom) har man alltså inte befunnit sig sedan 70-talet. Ja och jo, snökar är och var dom ju allesammans. Alla med musik i blodet. Hion Martell och Han & Hans vänner har vi dock ännu inte sett här. Men Han, fast utan vänner, men nu med en vän har släppt nytt. Avskalat. Värt att lyssna på. Här. Det är mer på väg. Hårdrock är det ju inte. Men gott nog. Går nog att boka för hugade. Dom är sugna och inte döda. Ännu.

Måste ju sätta mig i studion jag med. Vad skall man annars med de där grejerna till. Så tuffa är de inte om ingen “musik” produceras med dom. Men det är väl tilt sådant semester skall användas. Om några veckor är man där. Ser tamefan fram emot det. Ett sjukdomstecken. Definitivt.

Men nu tidig mat. K skall på keramikkurs och fika med “tjejerna”. Men grundar med mat innan. Undertecknad anpassar sig.

Jag fryser…