Categories
Betraktelser & Berättelse

Enkelt

close up photography of pink flowers
Photo by Irina Iriser on Pexels.com

Enkelt liv på kullen. Visserligen lagar jag gräsklippare idag också. Ja och klipper lite – japp med mer eller mindre lös motor – men det blir också mycket sittande, njutande, fågelsångslyssnande, liljekonvaljsdoftande,

OK glass blir det också. Ute. Bara det. Men ingen grillning. Fryslortar grillar inte ännu. Jag är en sådan. I kvadrat och kubik.

Men enkelt liv. Man är bortskämd. Kan inte begära mer än detta. Gör inte det.

Imorgon nationaldag. Tycker att firandet av den alltid tar fascistoida tendenser. Tal. Militärer i givakt. flaggvifning. Tar avstånd från allt det där. Gillar Sverige och det Svenska i alla fall. Men gillar andra länder, deras seder, och folk med andra hudfärger också. Vi är just “vi” allesammans. Vill inte ha det där “vi och dom” som uppmuntras med sådana här dagar. Det äcklar mig faktiskt. Borde hissa Jolly Roger imorgon alltså. Men saknar flaggstång.

Men en dag till ledig. Alltså blir det säkert en film ikväll också. Skrämmande är det fortfarande att jag kan njuta till fullo av de här lediga dagarna. Hur skall det bli om man lever längre. Ojobbandes? Till slut. Som en annan PRO’are.

Det blir som det blir. Det lärde jag mig tidigt. Liv innehåller skir och liv innehåller glädje. Man måste själv välja vad man vill fokusera på. Ja och vägen man går, den är bara ens egen. Man kan ha sällskap efter den, javisst. Men om man tar höger eller vänster eller går rakt fram i korsningarna har man bara eget ansvaret för.

Fast strunt i det.

Nu är det tid att bara finnas.