Categories
Betraktelser & Berättelse

Lugnare i sinnet

lake
Photo by Johannes Plenio on Pexels.com

Ny gräsklippare. Fortfarande bensin men med elstart. Går som en raket. Ocool gubbe försöker hinna med. Springer så fort han kan efter den när den rusar fram. Här finns ingen tid för lugnt filosoferande. Här skall klippas gräs. Inget annat! Tycks den tänka. Ja rent av skrika. Högt! Ja och klipper bra gör den ju. Lite svårstartad kanske. Men det går ju det också om man har elstart.

Elstart är väl ändå ett steg mot he-lel. Kanske är de uppe i batterikapacitet och nere i pris så man kan satsa på en sådan nästa gång. Om det nu blir någon nästa gång. Den förra gräsklipparen har nog varit med i mer än tolv år. I min ålder får man fundera på det viset också.

Men skönt såklart. Även om den gjorde ett stort hål på bankkontot. Men tioårsinvestering. Man får tänka så. Då är det inte så farligt.

Men färdigklippt nu alltså. Det kan få bli midsommar bäst det vill. Brukar vara en bra helg här. Ofta med grillat och annat gott att äta. I år lite extra såklart. Vi unnar oss nu när vi kan.

Efter midsommar en vecka jobb till. Normalt gör det där mig lite nervös. Dels så skall man hinna klart med det man skall göra och sen “så ut” med ledighet i fyra veckor. Men det har gått bättre det där också med åren. Jag har blivit lugnare i sinnet. Kan längta till lediga dagar.

Semester innehåller såklart sina projekt den med. Ren njutning att få göra saker med händerna som alla har ett tydligt “klart”. Eftersom vi sparar tlil “ny” bil blir det inga större utsvävningar i år för övrigt. Lite som vanligt alltså. Några dagsutflykter. Hängmatta. Sommarprogram. Vila. Gott liv helt enkelt. Vem behöver mer.

Får lite komponenter och sladdar idag. Lite jobb och lite… ja… lek, alltså studio. Fast egentligen är båda jobb. Grodan håller på med musik och elektronik och programmering. Pengar in och pengar ut. Mest ut. Men ändå inte mer än de flesta hobbies som folk har. Det kan man tacka sponsorerna för. Utan dom. Ja då hade det sett värre ut. Hur som helst skall jag nog montera lite av de där sladdarna när jag lagat mat, duschat och titta på Rapport. Ja kanske inte helt säkert i den ordningen. Men midsommar är det icke förrän imorgon. Kvällen är en alldeles förträfflig jobbarkväll.

Ljuskänsligheten tilltar. Har tilltagande svårt att läsa också nu. Måste söka upp en optiker igen fast den förra sa att allt var “in ordnung”. Men det sa man också på ögonkliniken innan jag fick tjata mig till en starroperation. “Lite gråstarr bara” och så sitter man här och kan inte jobba. VA FAN! Kanske är man helt enkelt olika känslig där också. Som med smärta. Den upplevs extremt olika av olika människor. Det måste man ha med sig i livet och förstå. Nåja, Allt som allt – ålderskrämpor… Att flina åt.

Men bra dag har det varit. Värmen är här och det välkomnar alla ocoola gubbar. Kom an bara! Jag behöver lida ett tag i det avseendet. Har frusit nog i år nu. Behöver suga i mig och ladda in lite värme inför en ny kommande sträng och kall vinter. Snabbladda.

Men NU skall jag laga mat. Problemet är bara att jag inte vet VAD. ??? Det finn singen planering för dagen. Sommarlössläppthet. Hmmm…. Bönor, bröd och ägg kanske. Engelsk frukost som kvällsmat. Ja, varför inte. Här kommer en som visst kan ha bruna skor efter nitton. “En ocool rebell” heter nog filmen om mig. Eller möjligen “Ocool, och lite rebell” eller “Ocool och något (ibland) rebellisk (på sin kammare)“. Projekt nedlagt här och nu. Gravstenar och memoarer. Nope! Jag är självupptagen kanske, men inte så självupptagen. Nåja…

Mat var det!

Trevlig midsommar på er allesammans (ni är många nu igen (tillfälligt)). Ni som befinner er nära havet, kyss det från mig. Står ni bredvid någon annan ni gillar? Kyss henne eller honom också vet jag. Hälsa från mig. UPA. Om polisen blir inblandad hänvisa till denna blogg.

Allt gott!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Usch – vad varmt det är!

blaze blue blur bright
Photo by Pixabay on Pexels.com

Lugn. Jag bara skojar.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Gratis tårta

Alltså, jag har en gratis Prinsesstårta som kan hämtas ut på ICA, Coop eller Willys (en gåva från Fortum).

MEN 1

Vi har ingen av dom butikerna här

MEN 2

Den måste hämtas inom sju timmer. Alltså innan nio ikväll.

Är det någon som vill ha den så skicka ett mail, SMS eller kontakta mig på annat sätt så får du koden så att du kan hämta ut den och njuta av en Prinsesstårta på midsommarafton.

Först till kvarn gäller om rusing skulle uppstå. Annars får väl Fortum helöt enkelt lägga femtio spänn plus till sin “lilla vinst” under innevarande år.

Edit: Den har nu rest vidare söderut.