Categories
Betraktelser & Berättelse

Ett enkelt hack senare

Ett enkelt hack och så har man ett oscilloskop som har samma funktion och prestanda som den dyrare varianten. En del har haft tur och fått enheter där funktionsgenerator hårdvara har varit monterad på pcb’n också fast det köpts som en billigare modell som inte har funktionaliteten. Gissa vem som också hade den turen. Jippie, liksom.

Nope, jag förtjänar kanske inte all denna tur. Men tar emot, ja, det gör jag. Nu skall jag faktiskt arbeta.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Loooong time

Efter en mycket lång tid finns nu ett oscilloskop på kontoret igen. Finansierat med 80% VSCP sponsorpengar och 20% av/med förstående fru.

Jag är alltså inte längre elektroniskt blind.

HURRA!

Som så mycket annat här såldes det gamla för att “få mat på bordet” som det så fint heter. Alltså en lösning som är lite som att hålla värmen genom att elda upp sitt eget hus. Mycket saker har gått den vägen och användandes av den metoden. Många grejer som inte sepelat så stor roll såklart. I varje stund har man för mycket grejer. Men just ett oscilloskop är såklart väsentligt i min verksamhet just för att man ofta är blind.

Ja och jo. Det är det billigaste jag kunde hitta. Men tillräckligt bra. Räcker för mig. Antagligen med råge. Går tyudligen dessutom att hacka eftersom det är Linux baserat.

Ännu en bra dag alltså.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

Hälsingetoppen för 220603 är på plats.