Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Blir…

Ibland blir det bara. För min del “blev det bara” för en vecka sedan ungefär. Jag gick och köpte mig ett mixerbord på Tradera. Ett jag fick idag. Helt onödigt var köpet. Har inget behov av det. Åtminstone inte egentligen. Men det blev i alla fall. Jag hatar det där. Vill ha kontroll på mig själv. Vill vara spontan med måtta. Har det för det mesta såklart. Men ibland så “blir det” alltså bara. Det var inga stora eller nödvändiga pengar som gick till inköpte heller. Eller ja, alla pengar är väl nödvändiga för en vanlig medborgare. Men lite frisläppthet måste man väl unna sig ändå.

Nu har jag hittat användning för det i studion. Såklart. Finns det något val? Man måste hitta syften också med sådant man inte behöver. Skapa behov. I mitt fall så kan jag nu sätta upp mina grejer i en statist setup. Inget omkopplande av kablar när man vill spela in olika grejer längre. Precis så som jag vill ha det. Man kan bara sätta sig där på stolen och köra igång.

Fast många knappar och rattar och möjligheter är det såklart. Så många att man blir lätt snurrig. Använder eftermiddagen åt att försöka förstå hur det fungerar. Ja, jag jobbar alltså inte. En frihet som man kan ta sig som pensionär. Eller hur? I alla fall kan man det om man fått iväg de kort som skall tillverkas. Ja och om man blundar (hårt) för allt annat som måste göras. Det är söndag snart och då skall jag ta tag i det där igen. Lovar. På hedersord.

En eftermiddag ägnad åt musik teknik alltså. Inte mycket för det egentligen. Gillar själva musikskaparprocessen mer. Om det nu är “musik ” som jag skapar. Finns säkert delade meningar om det. Hur som helst måste man ta tag i lite av det tekniska ändå. Om man nu vill gör andra andra med full frihet. Finns inget val där. Överlevnadsbart.

Lite gotid till nu bara sen helg. Blir väl gräsklippning mest. Helgnöje nummer ett. Men kanske hinner man snickra ihop en låda eller två också. Solrosorna behöver en och salladen behöver en till. Mycket sallad skall man äta. Eller hur?

På återhörande en annan dag. Förhoppningsvis. Men vem vet.

God helg!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Tufft

Tufft att befinna sig i elektronikbranchen för tillfället. Hade man haft detta som enda inkomstkälla hade det nog bara varit att packa ihop och gå hem. Ledtiderna som 6/3 2023 och 20/6-2023 är helt galna när det handlar om mer eller mindre standardkomponenter. Tur att man är pensionär…

Categories
Musik

Hälsingetoppen

Ingen fredag utan en Hälsingetopp. Såklart! Må bäste hälsing hamna först. Liksom.