Categories
Betraktelser & Berättelse

Den ocooles kulle

accident action danger emergency
Photo by Pixabay on Pexels.com

Sitter i soffan. Det luktar lite rök. Senare… Klipper gräs det luktar lite rök. Någon lycklig grillar tänker man. Klipper vidare. Rök luktar det ofta här i vedeldarland.

Tjoff så är brandkåren här. Nej inte hos oss men i grannhuset. Snart kryllar det av brandmän där. Det kommer fler bilar från Ljusdal. Full stryrka. Husbrandsstyrka.

Ett vedförråd har tydligen tagit eld. Beskådar alltsammans på avstånd. Slutet är lyckligt. Deras katt håller sig nära oss. Det gör den rätt i.

Nu är lugnet återställt här på kullen igen. Jag har klippt klart. Skall strax upp och ta mig en dusch innan kvällsskiftet börjar.

Gräsklipparen går om allt faller som det skall sin sista tur idag. Den har verkligen gjort sitt. Det är helt säkert. Nu skall den få vila och bli till armeringsjärn i någon stolt byggnad någonstans. Möjligen skall jag spara motorn och göra ett elverk av den. Med den. Men å andra sidan har jag alldeles för många sådana projekt redan. Men tycker alltid det är tråkigt att kasta saker som fungera. Och den här motorn är det faktiskt inget fel på. Resten av gräsklipparen är det som inte hänger med längre. Vi får se hur det blir.

Nu skall vi vandra in i midsommarvecka. På tisdag skall båten vändas. Det gör man med någon slags sorg såklart. Vill gärna att ljuset skall finnas kvar länge, mycket länge, ännu. Vet att efter midsommar kommer de där mörka nätterna innan man vet ordet av. Sen höst efter det. Hundra dagar som någon skrev i en mycket vacker dikt. Det är vad vi nordbor får.

Så man får njuta av de där dagarna. Ta tillvara så många minuter man kan av dom. Semester är väl en del av det där. Men också under andra dagar skall man ta till sig av det som bjuds. Tids nog finns det tid för allt det andra. Jobba kan man göra sen. Serru.

Njut kamrater.