Categories
Betraktelser & Berättelse

Skogsbrand

close up photography of a burning flame
Photo by Marek Piwnicki on Pexels.com

Lukten av skogsbrand ligger tung över bygden under natten. Det är ändå inte som under de stora bränderna för några år sedan. Bara den där stickande röklukten som hänger i luften och som normalt oroar.

Den här gången finns ingen anledning till oro. Det är en kontrollerad bränning i Hamra naturreservat. Några hektar. För mångfaldens skull. En del insekter och växter behöver avbränningen för att frodas. Alla har sina preferenser. Underbar värld.

Varmt idag också. Sol. Men omslag. Regn och vindar upp mot 15 m/s på väg. Byigt då. Så kojdag från lunch ungefär gäller. Ja och nåja. I mitt fall från och med nu. Som varje dag.

Alla boksluts och deklarationspapper för firman inne nu. Ännu ett förlustår. Ja med en vilande rörelse kan det såklart inte bli annat. Speciellt om man utvecklar en del under tiden. Men tyvärr lär väl det här året sälla sig till räckan av förlustår. Hade hoppas att jag skulle komma igång med lite försäljning, ja och det kanske jag gör med betoning på lite, men annars sätter komponentbristen käppar i hjulet för allt. Men lugnt här såklart. För mig handlar det mest om identitet än om att samla pengar. Break even är gott nog och det har aldrig varit speciellt långt dit.

Jag tycker det är gott att leva också denna morgon och är tacksam för den känslan.

Du!?

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.