Categories
Swedish

En röd Renault

Ljusdal på onsdag. Besiktiga bil. Årets otäckaste händelse. Sjukhus, doktorer och allt annat inräknat. Inget kanske för någon med fylld plånbok. Men har man inte det. Har en gammal bil. Då är det där ångestfyllt. Hela hösten och delar av vintern ligger i potten. Svårt att klara sig utan bil här uppe. Så på något sätt måste man ju få igenom den. Eller skaffa en annan bil.

Sparat besöket till sista möjliga dagen naturligtvis. Som vanligt. Trotts den ursprungliga tanken att ordna det där under sommaren när man i normala temperaturer kan ligga under bilar och skruva, svära och göra illa sig. Men så blev det alltså inte. Det skall frysas.

Jag kan fixa det mesta. Tror jag åtminstone. Men bilar. Nope. Det är väldigt lite jag fixar där. Mest har det kanske med att man saknar verktyg för just bilmekande. Men saknar nog också självförtroendet. Sen sitter saker fast så in i helvete på gamla bilar. Man måste ta hjälp alltså. Hjälp kostar pengar. Som man alltså sällan har.

Nåja. På något vis måste det ju gå vägen. Men besiktning alltså. Man får tänka på samma sätt som när man stiger på ett plan. Det får gå som det går. Man kan inte göra ett skit åt det. Vill man komma till den tänkta destinationen så får man ta det där obehaget. Ja operationer innan sövning bär väl på samma känsla.

Lyckliga är de med nya bilar.

Liksom.

Categories
Swedish

Tid som går

När jag tar bort en elskena som suttit monterad ett tag så ramlar ett foto ut som har hamnat bakom den någon gång i historien. Brännskogen, Vingåker någon gång i början av 80-talet. Vi har höstsemester några dagar i K’s föräldrars sommarställe. Vardagarna är studier i Uppsala. Vacker var min fru då och vacker är min fru nu. Det är bara år och erfarenheter som skiljer mot en bild tagen idag.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Musan av Jessie Burton

Har man läst Miniatyrmakaren kan man inte förställa att samma författare kan åstadkomma något som är lika bra igen. Fast en bra författare motbevisar ju såklart en tvivlare gång på gång såklart. Så är det här. En kanonbra bok helt enkelt. En man måste läsa.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Swedish

Nytt liv

En gammal skrivdragare och ett gammalt laptopbatteri, vips blir det en skruvdragare. Visserligen inte trådlös men ändå. Utmärkt till de där tyngre jobben. En del av cellerna i det gamla uttjänta batteriet går dessutom att ta till vara de också om man nu vill det.

Kostnad: Tio minuter liv.