Categories
Swedish

Hej då låtsaskontoret

Categories
Betraktelser & Berättelse

Hållpunkt

Når den milstolpe jag hoppats på denna fredag. Lugnare helg alltså utan funderingar på det som pågår. Kan somna med gott samvete där på den gröna IKEA soffan. Om jag vill. Men vill, det vill jag sällan. Somnar ändå. Oftast. Om det är fredag.

Men koden incheckad nu. Överförd till Trumps Amerika. Fortsättning på söndag. Trotts Trumph’s omedvetna inblandning i det hela.

En härlig vecka. Jag har mestadels kunnat finnas i mitt. Riktigt djupt inne i det där tillståndet där det bara flyter och flyter och flyter. En drog är det där tillståndet. Beroendeframkallande. Känner igen det både från musiken och från skrivandet. Allt blir som bästa om det görs när man är där. Det hindrar dock inte att man gör saker när man inte är där också. Fast om man jämför verkningsgrad består rutinarbete av en bråkdel av den mot den inspirerade delen. Så nog kunde man tillåta sig att vila under rutinperioder. Egentligen. Liksom.

Imorgon bil till andra berg och kullar. Har man tur får man en kaffe med utsikt över Hälsingska milsvida berg som dopp därtill. Det finns ingenstans som en kaffekopp smakar bättre. Det har jag påtalat tidigare. Det här är nämligen Hälsinglands tak. Här bor jag.

Har varit lite si och så med läsandet den här veckan. Jag har kommit upp en bit efter tolv. Aningen utmattad. Men greppat boken såklart efter medicin, tandborstning och kattbortskämmande. Men som mest klarat ett kapitel. Nope, det beror inte på boken. Den är helt OK. Det handlar bara om min slöhet. Troligen. Eller kanske handlar det bara vilja. Slöläsning.

Det enda som finns i kalendern för nästa vecka är sophämtning. En höjdpunkt. Men bara det bruna kärlet. Den riktiga höjdpunkten inträffar annars bara fyra gånger per år. Numera. Sen komposthämtning infördes. Jo. Alltså när man får ställa ut också det gröna kärlet. Då blir man ivrig må ni tro. Hoppar av förväntan rent utav. Men det där inträffar visst inte förrän i oktober någonstans tror jag. Ingen ide att börja euforiskt hoppa redan nu alltså.

Återstår idag gör bara nedstängning av låtsaskontor, hämta en IKEA (vad annars) kasse ved och vandra upp för trapporna och inmundiga fredagsmaten. Så enkelt kan en ocool gubbes liv vara. Ingen nytta alls har jag gjort idag. Inga kronor har jag tjänat in. Än mindre några dollars eller yen. Det där med bristen på pengar in på kontot är såklart en av de sämre sakerna i mitt liv. Man kan troligen önska att jag haft ett större intresse för just den delen. Eller valt sysselsättningar där folk är beredda att betala för det som kommer ur mina händer. Spelat in dansmusik alltså. Skrivit om mord. Programmerat appar för sexsugna. Eller något annat åt det hållet. Nästan alltid handlar det om hur gärna man vill sälja sig. Vilket pris man har på sig själv. Mina Drömmar Är Inte Till Salu handlar väl just om det. Men priset betalar man alltid ändå på något sätt. Det kommer man aldrig ifrån. Jag tycker nog man skall följa sitt hjärtas röst åtminstone så ofta det går. För det går inte alltid. Men lyssna. Tänk inte så mycket (men lite). Följ med bestämdhet. Mitt råd till alla.

Trevlig helg!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Det är fredag

Så varför inte. Liksom.

ps För att ni inte skall tycka jag gluffsar i mig för mycket så åt jag upp två bullar innan jag tog den här bilden. jojo! ds

Categories
Swedish

Björn med vit päls fångades på bild | Aftonbladet

Veijo Toivoniemi lyckades nyligen med det nästan omöjliga: att fånga en sällsynt vit björn på bild. – Det var förtrollande. En oförglömlig upplevelse, säger han till tidningen Ilta Sanomat.

Source: Björn med vit päls fångades på bild | Aftonbladet

Varenda jägare tänker “Tänk om man fick skjuta den!”. Det är därför en sådan som jag aldrig skulle kunna bli jägare.Jag har en annan syn på vem jag själva är och min position i världen. Mer samma mindre hierarkisk stege.

Ett vacker djur tycker vi båda med säkerhet dock. Men åtminstone jag måste inte äga allt det vackra alltså.

 

 

Categories
Betraktelser & Berättelse

Tänk

Känns som man kammar hem åtskilliga vuxenpoäng när man både läser och intresserar sig och uppskattar ett inlägg som detta.

Det går utför.

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ännu en

animal cat face close up feline
Photo by Pixabay on Pexels.com

Ännu en helnatt. Vaknar kvart över fem (samma tid som igår) med förvåning. Att sova hela nätter är alltså ingen vanlighet för mig. Något är på gång.

Igår när jag låg där nyvaknad i sängen en bit efter fem. Pigg. Då snurrade huvudet igång. Det finns mycket man vill göra och lösningarna kan finnas inom räckhåll en sådan morgon. Till slut var det bara att gå upp och sätta igång. Idag samma sak. Piggheten sitter där. Tankarna börjar närma sig som krypskyttar med justerade kikarsikten. Men så hoppar Petite, lillkatten, upp i sängen, buffar sig under täcket, lägger sig nära, kurrar. Ingen mänsklig varelse motstår sådant. Somnar. Ja och här är jag nu vid halv nio. Försoven.

Men vad spelar det för roll egentligen. Min (låtsas)värld går inte under för det där. Tacksam istället.

K har ledig dag. Alltså kan hon dra sig en stund extra. Det kan vara gott att göra så en hästdag i september. Petite har dessutom flyttat över till hennes sida. Kurrar säkert.

En ovanlig morgon alltså. Sätter därför på kaffe. Skall det vara så skall det vara. Kommer att ångra det vid lunch när dagens egentliga och viktiga kopp skall intas. Men skit samma. Idag är en dag att vara lite wild och crazy på. Japp det blir sällan värre än så här på kullen.

Liksom.

Låtsasjobbet tog mig en bra bit över midnatt. Hela veckan så faktiskt. Nytt. Jag sitter en hel dag koncentrerad. Igår, oftast annars också. Undrar om det där är bra? Om det biter en till slut. Eller kanske har det redan bitit en. Men jag tänker på huvudet. Kan man tänka för mycket?

Liksom

Men det är som med magen. Gubbmagen. Den stora. Har väl varit väldigt missnöjd med den under alla år. Fast nu så här på väg in i ålderdomen. Börjar gilla den lite. Det går liksom att ta ett fast grep i den och hålla fast. Som en god kamrat. Det är inte bara skinn man får i händerna om man säger så. Rejält svenskt fläsk är det. Mycket ekologiskt. Skulle sakna den tror jag. Vill ha kvar tills den dag den skall eldas upp. Tänka sig. En dag är det så. Fingrar och hår och hela skiten. Det skall eldas upp. Hela en själv skall bli aska. Får en att leva upp. Passa på. Leva lite innan det går så långt.

Men idag fredag redan alltså. Det tycker jag inte är helt odelad positivt. Man skulle ha hunnit mer. Redan där strax efter fem inser jag att jag nog får ta måndagen i anspråk också innan en PR jag låtsasjobbar på kan skickas in. PR står för pull request och sådana skickar man in till andra programmerare när man vill bidra med kod till deras projekt. Lite skräckfyllda är de där ögonblicken när det handlar om nya projekt man vill bidra till. Programmerare liksom författare och musiker kan bäst själv. Alla andras kod är skit. Hade man bara tid skulle man skriva om all kod som andra gjort. Rätta till den både till funktion och format. Så det är det man möter som ny. Man får vara beredd att stångas lite. Sätta hackordning. Tröttande helt enkelt för en som gillar att sitta på sin kulle och “knappa på”.

Men om jag inte sätter igång nu så blir det sannerligen ingenting alls gjort. Det är livet för kort för. Rätt vad det är är det dags för grön IKEA soffa. Men då är då och nu är nu. Flera timmar till godo ju…