Categories
Swedish

Tro

Man tror man skall hinna saker. Om man har en hel dag på sig. Men sen börjar en dator krångla och sen en till. Den sista som hackar och hostar har iof jobbat på gränsen ett tag. Resultat: istället för att göra det där man tänkt sig så blir det till att installera och installera och installera. En eftermiddag går så lätt i installationsvärlden. En kväll med. Man hinner inte annat. Man kan tro hur mycket som helst. En dag går åt lik förbannat. Backuper till trots.

Sur blir man. Citronlik. Fast ett citronlik är kanske är en uppäten eller urkramad citron. Jo. Men sur alltså. Som en citron.

Lite.

Lika.

Men överlever troligen.

Liksom.

Får nog fortsätta imorgon också.

Skit!

Liksom.

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Böcker

Svenska läsvanor – både starka och tynande – Aftonbladet live: Supernytt

Nöjesläsningen minskar bland barn och unga samtidigt som svenska elever uppvisar en bristande läsförmåga. Det visar en ny rapport från Svenska Förläggareföreningen.

Source: Svenska läsvanor – både starka och tynande – Aftonbladet live: Supernytt

Categories
Betraktelser & Berättelse

Skakigt

https://photos.app.goo.gl/qpndP1JKsn4yApb5A

Categories
Musik

Gillar!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Skrivandet

hand with an open book
Photo by Anastasia Zhenina on Pexels.com

Alltså, det som verkar vara en bra ide för en vecka sedan är det inte alltid senare. Det är sådär rätt ofta, läs alltid. Men som vilken annan gammal gubbe som helst så skriver jag insändare, en helt meningslös sysselsättning f.ö, sen skickar jag in dem till lokaltidningen, ja sen går det några dagar när man funderar på att kontakta redaktionen och dra tillbaks alltsammans. Hindras bara av hur pinsamt själva den kontakten skulle utlöpa. Sen finns det där i tryck en dag och då ångrar man sig oerhört och smärtsamt att man skickade in sina tankar. Att man aldrig kan hålla käften, liksom.

Men i den tid vi lever i så minns ingen något om den här insändaren ens ikväll och än mindre imorgon. Alltså spelar det föga roll båda skrivandet och våndan.

Däri får man finna tröst och håller högerhanden hårt knuten i fickan.

ps Ånger över inskickad text innebär däremot inte att jag inte står för mina ord. Det gör jag alltid. ds