Categories
Swedish

Tro

Man tror man skall hinna saker. Om man har en hel dag på sig. Men sen börjar en dator krångla och sen en till. Den sista som hackar och hostar har iof jobbat på gränsen ett tag. Resultat: istället för att göra det där man tänkt sig så blir det till att installera och installera och installera. En eftermiddag går så lätt i installationsvärlden. En kväll med. Man hinner inte annat. Man kan tro hur mycket som helst. En dag går åt lik förbannat. Backuper till trots.

Sur blir man. Citronlik. Fast ett citronlik är kanske är en uppäten eller urkramad citron. Jo. Men sur alltså. Som en citron.

Lite.

Lika.

Men överlever troligen.

Liksom.

Får nog fortsätta imorgon också.

Skit!

Liksom.

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Böcker

Svenska läsvanor – både starka och tynande – Aftonbladet live: Supernytt

Nöjesläsningen minskar bland barn och unga samtidigt som svenska elever uppvisar en bristande läsförmåga. Det visar en ny rapport från Svenska Förläggareföreningen.

Source: Svenska läsvanor – både starka och tynande – Aftonbladet live: Supernytt

Categories
Betraktelser & Berättelse

Skakigt

https://photos.app.goo.gl/qpndP1JKsn4yApb5A

Categories
Musik

Gillar!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Skrivandet

hand with an open book
Photo by Anastasia Zhenina on Pexels.com

Alltså, det som verkar vara en bra ide för en vecka sedan är det inte alltid senare. Det är sådär rätt ofta, läs alltid. Men som vilken annan gammal gubbe som helst så skriver jag insändare, en helt meningslös sysselsättning f.ö, sen skickar jag in dem till lokaltidningen, ja sen går det några dagar när man funderar på att kontakta redaktionen och dra tillbaks alltsammans. Hindras bara av hur pinsamt själva den kontakten skulle utlöpa. Sen finns det där i tryck en dag och då ångrar man sig oerhört och smärtsamt att man skickade in sina tankar. Att man aldrig kan hålla käften, liksom.

Men i den tid vi lever i så minns ingen något om den här insändaren ens ikväll och än mindre imorgon. Alltså spelar det föga roll båda skrivandet och våndan.

Däri får man finna tröst och håller högerhanden hårt knuten i fickan.

ps Ånger över inskickad text innebär däremot inte att jag inte står för mina ord. Det gör jag alltid. ds

Categories
Swedish

Qvintetten bjuder in till Dan Andersson-kväll i Los Kyrka – Välkommen till Los & Orsa Finnmark

Qvintetten

Source: Qvintetten bjuder in till Dan Andersson-kväll i Los Kyrka – Välkommen till Los & Orsa Finnmark

Tror att man faktiskt skall ta och ge sig ut bland människorna och bevista detta. Undrar lite hur herr Subäck kom upp igen från den där positionen nämligen. Det kanske man får se på Söndag om han nu kan övertalas att gå ner i friarställning igen. För övrigt är jag tilltalad av Dan Andersson och det blå som omgav honom. Geniet var hans men det blå delare vi i alla fall mellan oss.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Min plan

Så, tisdag redan. Mäh, liksom. Skulle egentligen redan vara ute och i full gång med att bära in ved men sitter här inne med tekopp. Jodå, skall gå ut, men inte riktigt ännu. Snart.

Het morgon. Åtminstone inom mig. Klimakteriesvallningar hos den kvinnliga sidan i mig kanske. Eller bara vanlig Svensk förkylning. Stoppar i mig en Alvedon innan jag tar tag i det som skall tas tag i. De där vita små undren har burit mig många dagar när det annars inte skulle ha gått att vandra vägen framåt utan avbrott. Ett medicinskt mirakel är de, hela burken. Men de lindrar bara symptomen som så många andra mediciner. Man skall ha det klart för sig. Medicinindustrin är otroliga på att angripa symptom men rätt dåliga på att angripa själva orsakerna. Mycket återstår att göra där.

Men är man medveten om att man bara bedövar inte botar så fungerar de där som tillfällig lösning. Då och då. Inte som generallösning. Aldrig det.

Men pigg annars. Det är nästan skrämmande hur skönt det är att ha kommit ut ur den senaste tidens sjukdomsojande värld. Vad har man att klaga på nu liksom?

Min plan för dagen är som vanligt ingen plan alls. Låtsasarbete för att hålla själen på rätt kurs, javisst. Men annars inget stort och mäktigt och märkvärdigt. Man är ju nu ändå en smådjävul i ocool gubbförklädnad. Ja om ens det. Mest tomte om man tänker efter. Alla dagar utom på julafton då. För att inte vara till nytta.

Min plan är en noll plan alltså. Ungefär som Konsums chefer eller kooperationens chefer jobbar, jobbar jag med. Vi borde visserligen hålla oss undan och låta bra saker fortsätta få vara bra saker men nu kan vi inte det. Det är väl så vi kommer att bli ihågkomna om ens det. Som män och kvinnor utan plan som inte fick något alls att hända.

Nåja.

Jag börjar faktiskt pigga på mig. Bli den där vanliga surgubben. Det måste vara teinet. Ja och Alvedontabletten den rara. Gifter gör människan till vad människan är. Eller nått.

Skall ta några slurkar te till och sen gå ut i regnet. Få in en pall till. En pall ved om dagen inburen och staplad stärker kroppen. Träningsprogram med Åke Hedman. Kom och köp. 19.75:- per månad. Swisha till 123 018 67 83 innan jag ändrar mig.

Ha en bra dag vänner.