Categories
Swedish

Så blev porträttet – Charlies väggmålning hyllas: “Det blir som ett monument”

Source: Så blev porträttet – Charlies väggmålning hyllas: “Det blir som ett monument”

Han är förbannat skicklig den gode mannen. Det kan man inte ta ifrån honom. Jäkligt imponerande blev det. Stort, liksom.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Trögheten

silhouette of person holding glass mason jar
Photo by Rakicevic Nenad on Pexels.com

Som fysiker är man såklart väl medveten om tröghetskraften. Idag dessutom i rent praktiskt form. Den där kraften håller mig stenhårt fast i stolen på låtsaskontoret just nu. Jag skall nämligen städa. Däruppe. I lägenheten. Har viss möda med att resa mig upp ur nämnda stol.

Fast till slut skall det gå. Det det är min del av själva avtalet. Avtal är något jag ser på med seriositet. Sen inträffar helg efter städning. Japp. Med säkerhet och per definition.

Apropå alla kommentarer igår. Nittionio komma nio procent av det jag gör möts av en tom ekande tystnad. 0.0999999 procent av det som resterar är kritik. Sällan speciell konstruktiv sådan. Men ibland, japp, konstruktiv. Bra. Den återstående delen 0.0000001 är de positiva kommentarerna. Som ett avrundningsfel som är så litet att det inte finns anledning att bry sig om alltså.

Men nu känns det som om mina raketmotorer kanske kan klara av att bryta sig ur den omloppsbana jag befinner mig i. Ignition, take of, städning.