Categories
Betraktelser & Berättelse

Dementi

K. ber att på det bestämdaste att dementera ev. visat ointresse för mina uppfinningar. “Det är en missuppfattning ” hälsar hon och det med bestämdhet, rak rygg och en arg blick. Jag lyder. Kryper hela vägen till korset.

Fick ingen indikation på post idag. Var såklart tvungen att gå ut och kolla ändå. Fungerar det eller inte? Det fungerar. Ingen post. Törgåendet kommer alltså att fortsätta även framledes. De grejer man litar minst på är ens egna grejer.

Ev. var det kablarna som fick postis att inte leverera post idag. Om så är fallet lärt jag återkomma. Men troligen var det ingen post. Ibland är svaret det enklaste.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Mars

Vill man beskåda Mars så finns ett ypperligt tillfälle just nu. Ser man den käre månen har man Mars en bit till vänster om den. Njöt av Mars i natt när den hängde rödish och fin precis över vår skorsten. Bättre än en tomte på samma plats. Om man nu passar på att tänker så.

Man skall förundras så ofta man kan över tillvaron tycker nog jag. Därför skall man göra sig omaket att gå ut och beskåda oändligheten och de närmaste grannarna (ja himlakroppar pratar vi om) ibland. Är du fortfarande stor i sinnet när du går in igen så lider du av någon allvarlig sjukdom och behöver hjälp med att hantera din grandiosa självbild. Inser du däremot din litenhet och ringa betydelse i allt det här så finns det återigen utrymme att växa på igen. Allt hör ihop. Alla är vi en del av universum. Kommer alltid att förbli det. In i evigheten.

Categories
Swedish

Brand

fire wallpaper
Photo by Pixabay on Pexels.com

Brandskyddskontroll avklarad. Trevlig sotare. Vi pratar en stund. En lång stund. Han visar var jag skall ta upp hålet till kaminen. Jag är på rätt spår redan men skönt att få höra från en fackman att jag är det. Lite utanför konfortzonen är jag i det där projektet. Men det är ju där man skall befinna sig. Ofta. Så WTF.

Ja skorsten utan anmärkningar dessutom. Det är skönt. Värt den där pengen det kostar tycker jag även om fakturan alltid svider lite.

Nu skall jag fortsätta med min how-to.

Liv levs bäst som levande.

Categories
Bilder

Det blir en bra dag idag

Categories
Betraktelser & Berättelse

Slut på törgåendet

Inget mer “törgående” (torrgående, gående i onödan, för dialektlösa) till en tom postlåda. Sätter upp grejerna fem över tolv i natt – ja jag vet. Vet att Earlybird skall leverera grejer på morgonen och måste få till det där alltså eftersom de annars säkert undrar var postlådan tagit vägen. Sådant kan förstöra en hel dag för en leverantör som vill utföra sitt jobb väl.

Ja och 05:14:44 så kommer då det första VSCP eventet från postlådan. Det kommer att bli många fler. Härifrån är det nu enkelt att lägga en notis på mobilen eller hitta på spännande practical jokes riktade mot brevbäraren.

Inga mer turer till en postlåda som inte har någon post alltså. Sådana dagar – som nästan alltid sammanfaller med det sämsta vädret och de kallaste vindarna – kan man nu lugnt stanna inne framför en värmande brasa.

Ännu ett projekt utan egentligt värde då från låtsasjobsverkstaden eller tidsfördrivarkontoret. När jag förtäljer sakernas nya tillstånd för K. på väg mot ett riktigt avlönat arbete bör påpekas, så är hon måttligt road. “Jaha” på utandning liksom. Sen går hon.

Nu skriva en how-to och vänta in sotarmurre.

ps För er som inte är bevandrade i VSCP eventens värld så säger eventet ovan att signalkvaliteten är -86 dBm där borta vid postlådan. Det borde fungera. ds