Categories
Betraktelser & Berättelse

Mars

Vill man beskåda Mars så finns ett ypperligt tillfälle just nu. Ser man den käre månen har man Mars en bit till vänster om den. Njöt av Mars i natt när den hängde rödish och fin precis över vår skorsten. Bättre än en tomte på samma plats. Om man nu passar på att tänker så.

Man skall förundras så ofta man kan över tillvaron tycker nog jag. Därför skall man göra sig omaket att gå ut och beskåda oändligheten och de närmaste grannarna (ja himlakroppar pratar vi om) ibland. Är du fortfarande stor i sinnet när du går in igen så lider du av någon allvarlig sjukdom och behöver hjälp med att hantera din grandiosa självbild. Inser du däremot din litenhet och ringa betydelse i allt det här så finns det återigen utrymme att växa på igen. Allt hör ihop. Alla är vi en del av universum. Kommer alltid att förbli det. In i evigheten.

2 replies on “Mars”

Medhåll erhålles!

En annan sak jag har väldigt svårt att greppa är hur man redan på 1500-talet genom att titta upp på detta enorma universum och av sina iaktagelser på så långt håll kunde dra slutsatser som står sig än i dag.

Fantastiskt. Var börjar man Liksom!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.