Categories
Betraktelser & Berättelse

Besiktning av röd Renault

Alla avgasvärden utom Lambda riktigt åt helvete. Plus lite smågrejer. Smågrejerna inga problem såklart. Men avgasvärden… Det Googlas. Hur fixa? Byta förbrukningsdelar är det första. Tändstift, olja, filter, etc. Ja det var ju inplanerat ändå. Så det inhandlas. Kolla tändspolar. Där har man ju haft problem tidigare. Men sen då. Ja katalysator är trolig. Speciellt efter sommarens problem med avgassensorn. Där är man ju uppskrämd. Att de kostar. Men man lär sig att det faktiskt går att få tag i en katalysator ganska billigt. Så kanske löser det sig. Men problem som dessa är trickiga eftersom man inte själv kan mäta. Man får byta grejer, åka iväg och testa, byta mer grejer, åka iväg och testa igen, osv. Fram tills plånbok eller besiktningsmöjligheter tar stopp. Körförbud. Först där borta finns krisen.

Men inte helt nedslagen alltså. Ingen besiktningsdepression i sikte.

Men jag tycker att de här besiktningstillfällena är fruktansvärt hemska. Att sitta där och vänta på domen är värre än tandläkare och doktorsbesök och brandskyddskontroll tillsammans. Fy fan.

Tar en tur förbi Byggmax på vägen hem. Lite bult och trettio löpmeter trall. Ja skruv och regel på det. För framtida segrar. Listor som har punkter som skall prickas av en efter en. Min högra axel ber visserligen om nåd men ingen nåd ges just för tillfället. Nope. Icke.

Luftslottet Northvolt fördubblar sitt värde till 32 miljarder. Fast luftslott förresten. Fungerar det för Blondinbella så fungerar det väl för Northvolt. Jag dock mycket trött på allt dyligt. Men det finns överallt. Här i Ljusdal fiskodling. Det är så lätt att göra stort på låtsas. Fråga mig. Jag vet allt om det.

Fast skit samma. Hyper kommer och går. Det varaktiga består.

Nu skall jag låtsasjobba. Det är inget med det heller. Men det har heller ingen påstått. Serru!