Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Snurrorna kommer

Categories
Betraktelser & Berättelse

A eller B, vad man nu menar med D?

Förkyld. Hostig. Ont i lungorna. Visste väl att den där tröttheten i början av veckan hade sitt ursprung i något. Men snart helgvila. Bra att ha något att skylla på när man vägrar kliva upp ur soffan då. Japp, den är fortfarande grön och kommer från IKEA.

Lungor förresten. Jag har visst stora sådana. Eller åtminstone långa. Man måste ta två bilder när man lungröntgar. Sköterskorna säger “Mäh” och ställer om för att också få med de nedre delarna av lungorna. Jag känner mig onormal igen. Men kanske skulle man sprungit långt och länge i livet istället för att sitta såhär. Utnyttjat det där. Det man fick. Fast för sent nu såklart. Sönderrökta.

Fast det var såklart länge sedan man gjorde en sådan röntgen. Sjuttiotal. Kanske krymper de med åren och lämnar plats för växande magar. Utifrån granskat kan man i alla fall tro det. Åtminstone i mitt fall.

Backupdag idag. Det mesta packas ihop och kopieras. Sju minuter för fem gig upp till en Google server. Jag baxnar. Ja och då är det med ett 100 Mbit kort. För inte så länge sedan när jag skulle dela en Linux image med en kamrat i södra Sverige tog det två dar att få över grejerna. Livet är lättare nu.

Men något är vajsing här. Får inte full fart. Blir “bara” ungefär hälften av det vi betalar för. Köpte till och med en färdig kabel för att jag trodde att mina dåligt klämda kablar var orsaken till det där. Men icke. Så var det inte. Måste väl felsöka de där på riktigt någon dag. Man vill ha det man betalar för. Jo, det är lite mycket vill ha mer med det där såklart, för jag är väldigt nöjd redan nu.

En vindkraftstransport – många sådana som åker förbi här numera – har visst kört av vägen mor Kårbölehållet. Stora grejer det där. Besvärlig bärgning väntar. Tills dess är vägen avstängd. En flyktväg mindre om man skulle komma på en sådan tanke. Klaustrofobiskt.

Optiker idag. Ögonmottagning skickar dit. Den fria vården. Ser så dåligt nu att det är frågan om jag hittar dit… Japp, det sista var ett skämt. Det skall nog gå. Men skall tigga till mig ett paket linser. För syns skull.

Folk dör hela tiden. Så är det ju. Men det som hänt på sistone är att väldigt många av de som går bort gör det i en ålder som ligger väldigt nära ens egen. Nope, jag är inte rädd för döden, men helvete, jag är nyfiken och vill vara med ett tag till och uppleva det som händer. Det får inte ta slut redan nu. En människa på Mars t.ex. Cancerbot. En bra melodifestivallåt. Sådant man vill uppleva. Blir lite stressad av det där. Så mycket kvar att göra. En krympande återstod av tid.

Fast det är som vanligt såklart. Man får vara glad för det man får. Man har såklart inget annat val än att ta den ståndpunkten. Bättre än att deppa. Ja och sen får man väl köra tills den där väggen dyker upp. Har man riktig tur märkar man inte ens när det händer.

Men nu så, Annat. Viktigare. Trevlig helg hörnini.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Filmfrossa

https://www.cineasterna.se

Categories
Internet of Things (IoT)

Hackade IoT-noder misstänks ha slarvat med entropin – Elektroniktidningen

Med måttliga datorresurser lyckades forskare knäcka 435 000 av 75 miljoner RSA-certifikat som de samlat in över Internet från bland annat routrar och IoT-ändnoder. Orsaken tros vara att för lite slump används när kryptonycklar genereras för IoT-ändnoder.

Source: Hackade IoT-noder misstänks ha slarvat med entropin – Elektroniktidningen

Categories
vetenskap

Solen

https://www.nyteknik.se/innovation/nya-bilden-av-solen-ar-den-mest-detaljerade-nagonsin-6985904?source=carma&utm_custom[cm]=315344646,33270&=
Categories
Betraktelser & Berättelse

Dags igen

Tre pallar pellets
Categories
Musik

En höjdare

Tycker Ljungström (han som har vänner) har överträffat sig själv denna gång. En kanonlåt som bara blir bättre och bättre av några lyssningar. Det är bara att gratulera alltså.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Tröttheten

Jag har en “otroligt-trött-dag” igår. Det händer liksom inte så mycket. Till slut måste jag gå upp och sträcka ut mig på soffan en timme. Somnar på stört. Tror jag är piggare efter det där. Brukar räcka i de flesta lägen med en kvart, tjugo minuter i drömlandet för återhämtning. Men inte då. En hel dag går till spillo och kvällen får bli film. Men en bra film (The Man Who Knew Infinity). Den blir till dagens enda höjdpunkt. Lägger mig tio och sover så fort huvudet når kudden.

Idag ny dag. Eventuellt piggare. Kan inte riktigt avgöra. Men det visar sig.

Vi har fått en decimeter snö under natten. Lite vinter på riktigt igen. En mjukare värld. Gissar att den här pudersnön skulle älskas om man nu var utförsåkare. Men nu är man inte det. Men tycker inte illa om den ändå.

Jag fortsätter resan mot “klart”. Nirvana. Men att skriva manual, dokumentera, testa, är inte det mest stimulerande man kan hålla på med. Jag är inte den där som trivs bäst med att underhålla det som redan är bygt. Snarare den som går igång på att rita det som skall byggas. Fast är man själv finns såklart inte den där fördelningen. Det finns ingen man kan skicka stafettpinnen vidare till. Man måste ta tag i alla de där sakerna. “Vill inte” duger liksom inte. Inte heller “orkar inte”. Man får bita ihop och ta tag i saker.

Ja just det!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Rekommendation

Trött ikväll, kollar in film. Kan rekommendera The Man Who Knew Infinity. Förbannat bra. Inte bara för att Bertrand Russel är med.

https://www.netflix.com/search?q=infinity&jbv=80084348&jbp=1&jbr=0

Categories
Meterologi

Februari 2020