Categories
Betraktelser & Berättelse

Nytt

Ny server damp ner från Tyskland idag. Ja “ny“, eller nej “ny“, den är gammal. Men har ändå 32Gb och en snabbare processor och lite annat skoj.

Så nu flytta över allt från den gamla servern till den här nya. Passa på att uppdatera och strukturera lite på samma gång. Ja “strukturerar” försöker jag göra många gånger i olika situationer. Det går bra ett tag. Men spårar ALLTID fort ur till något ostrukturerat och rörigt. Entropi ni vet. Naturlagar. Varför kämpa emot.

Två nätverk på den nya maskinen. Undrar vad man skall fixa med det. Brandvägg tänker man. Försöka skapa något slags DMZ.

När den här snurrar så skall jag passa på att byta kort på min egen maskin också och sen använda det kortet som en publik server som står här lokalt i huset. Att användas för VSCP demos. Har man en gigabit lina så har man.

Så efter det här så är grejerna “bara” tio år gamla. För en del kanske det inte är ett lyft men här är det alltså det. Jag kan inte programmera fortare än så…

Annars har bara Ljusdal hänt idag. En tur dit och en tur hem. Inget att berätta för världen om.

Nu skall jag installera och installera och installera tills jag blir så trött att jag inte längre orkar installera och installera och installera.

Liksom.