Categories
Betraktelser & Berättelse

Nolljobba

adult doctors gloves health
Photo by Pixabay on Pexels.com

Imorgon ögonläkare. “Äntligen” är utropet. Men heldag som går bort. Bussåkande fram och tillbaks och upp och ner och region Gävleborg står för notan. Så klaga kan man väl inte.

Onsdagen går också bort. För en gång skull tänker jag anlita verkstad för däckbyte, Har gjort det en gång förut, när jag bodde i Gävle, och det var lite praktiskt som vecko-borta-liggare. Men denna gång handlar det bara om lyx och slöhet och en vilja att slippa gneka med däck som sitter fast och sitter fast och sitter fast. Fast uppriktigt sagt skäms jag lite för min lättsinnighet…

Annars är allt gott här på kullen. Man kan väl inte ojja sig över petitesser ändå. Så ja gott får bli omdömet. Hulken hoppar såklart av längtan. På torsdag är det nog dags för honom också. Varmt hus föröver. Mer lyxliv.

Hulkstart gör också att det går bort en massa tid. Det brukar vara ett jäkla spring den första dan och dygnet innan allt är uppvärmt och intrimmat. Så vi har i princip en hel ojobba vecka alltså. Nolljobb. Men vad skall man göra åt sådant. Kräkas! Nope. Så kan man ju inte ha det. Man får acceptera. Ta det som det är. Hoppas på dagar föröver med koncentration.

Låt tiden gå alltså.

Categories
Swedish

Trollkarlen från Los – En film om Sone Banger – YouTube