Categories
Betraktelser & Berättelse

Hönan

bookkeeper writing down on paper while using calculator
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Fastnar bland pappren idag. Avstämmer. Jodå, ibland tar det timmar. Mest för att man är dum i huvudet. Men ibland faktiskt för att det är krångligt. Idag dumt huvud som har ansvaret. Fast timmarna går ju oavsett anledning. Momsredovisningen inlämnad. Utandning på det.

Fast allt sådant där är enklare nu. Programvarorna är suveränt användarvänliga numera. Men lagstiftningen är icke riktigt med på noterna. Digitala kopior på papper är inte giltigt i bokföring om man fått underlaget på papper från början. Så man får använda sig av både ock. Krångligt. Tar tid. Dumt!

Fast bokföring är då som att diska eller som att städa. Det känns gott efteråt. Underligt att man kan känna en sådan glädje över att kolumner av siffror stämmer. Sjukligt är det definitivt. Rent av allvarlig åkomma. Att addera till allt anat då.

Men livet är gott här på kullen. Det finns inte mycket att klaga på. Jo det gör det väl såklart om man vill det. Men om man INTE vill då? Varför liksom. Så jag nöjer mig. Så länge jag sitter här på kullen. Något som såklart inte är en självklarhet. Fri är man att ta nästa tåg ut i världen. Pensionen rullar ju in ändå.

Har börjat leta grejer för att ersätta sponsorkontrakt och servrar som ramlat bort i och med att de avslutats. Något som inte är helt oväntat såklart. Det ordnar sig. Men också sådant tar tid. Tanken är att hosta så mycket som möjligt lokalt av demo tjänsterna för VSCP. Resten får ligga kvar på betalda servrar. Man bör och skall fokusera. Jag ärt inte någon systemadministratör och har ingen vilja att bli det heller. En gång i tiden var man tvungen att försöka. Så är det inte längre. Tack och lov för det. HURRA rent utav.

ebay är min vän i det där sökandet. Liksom Tradera. Nytt blir det inte. Inte nästan nytt heller. Men i alla fall bättre än idag. Gott så. Serru!

Imorgon skall hela dagen ägnas åt den ljuva koden. Morgon till kväll. Förhoppningsvis skall fredagen följa i samma spår. Det enkla livet. Jag och katterna. Lite musik. Möjligen en pepparkaka. Kanske två. Ja pepparkakor. Inget man i tanken blir sugen på. Men köper man en låda och tar en. Ja där blir det andra bullar (läs pepparkakor). En sugenhet uppstår. Lite som heroin skulle jag tro. Beroenden skapas. Inköpta pepparkakor tar slut. Nya måste köpas in. Skillnaden mot heroinet är väl egentligen bara att man kan hålla sig på rätt sida om lagen som pepparkaksberoende. Åtminstone tror jag att det är möjligt.

Hönor handlar inte ett enda stycke om i det här inlägget. Men såklart, det skulle kunna vara ett stycke om hönor för sakens skull liksom. Ja och nu blev det ju det. Men…

Categories
Swedish

Tågluffa i Europa | Köp ditt Interrailkort hos oss | Europarunt.se

Europarunt.se har samlat inspiration och information för tågluffning med Interrail i Europa. Se ditt pris och boka din resa på Europarunt.se.

Source: Tågluffa i Europa | Köp ditt Interrailkort hos oss | Europarunt.se

Categories
Swedish

The power of “together”

For this Danish photographer, documenting the birds’ migration through the autumn dusk takes patience—and a fast shutter speed.

Source: Stunning Images of Starlings in Flight | WIRED