Categories
Betraktelser & Berättelse

Slutet

photo of end signage
Photo by Ana Arantes on Pexels.com

Om man skulle få domen nu då. Idag. Om någon i vit rock med bekymrad min sa “Du har max sex månader kvar att leva” Hur skulle man hantera det?

Hmmm…

Var det två tre veckor. Ja då är det ju enkelt. Då är det bara att ordna sina affärer och säga adjö. Det skall iof ordnas det också med en sex månaders frist, men borde inte ta mer än en vecka egentligen om jag skall våga mig på att killgissa. Se över försäkringar. Bokslut. Avslut. Bestämma hur man vill bli nedspolad.

Men inte kan man väl sitta och lipa i fem av de där månaderna. Det skulle väl inte hjälpa ett dugg.

Liksom.

Jag tänker på det där. Ja och jag skulle nog fortsätta med det jag håller på med. Köra på. Så länge det gick. Jag älskar det här. Så känns det i alla fall. Det är det här jag vill göra. Visst. Det finns massor med annat också som man skulle velat göra. Pyramiderna har jag t.ex. inte sett. Men att hasta igenom allt sådant på sex månader går ju inte. Men i det här dagliga skulle man kanske hinna få något “klart“. Ja och under tiden känna den där tillfredsställelsen man känner när man håller på. I NU. Ja det är nog så det skulle bli. Fortsätt framåt. Så länge det gick att “jobba på” då alltså.

Fast det är såklart en sak att tro hur man skulle handla. Verkligheten är en annan som alltid. På dödsbädden ropar också ateisten på han/hon/det/gud.

Så den som lever får se. Kanske…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Bara gammalt

man person people old
Photo by Pixabay on Pexels.com

Min server håller på att kurka. Ja och det är inte så konstigt. Det körs mycket på den och den ÄR lastgammal. Jo och det är bara 4G RAM. Hmmmm… Dags att ge sig ut på Tradera-jakt igen.

Egentligen är väl min utvecklingsdator också gammal. Eller är de facto uråldrig den med. Men gratis var den. I alla fall moderkortet. Och här finns i alla fall 16 gig minne. Man skull önska 64 gig såklart. Och en lite häftigare processor. Fast egentligen duger det väl åt mig det jag har. Jodå. Gamla gubbar kan vänta en stund på kompileringarna.

Men den jag har då. Moderkortet låg där på återvinningen. Nu har jag jobbat med den i …. ja det är nog fem år. Eller mer. Men sådan tur har man såklart bara en gång i livet.

Ja och jag vet att man inte får ta saker på återvinningen, men…

Studiodatorn är yngste sonens gamla. Sisådär tio år och några till år gammal. Klarar precis av det den skall göra. Nåja, i princip. Man får greja och ha tålamod.

Jodå jag har jobbat på nya burkar jag också. Men inte många. Kan inte se att jag kommer att göra det en gång till i livet. Lite sorgligt det ändå när jag ändå har vigt mitt liv åt dom här burkarna och det man kan använda som till. Har gett bort många tusentals kodtimmar och de produkter som blivit av dom gratis t.ex. Om man nu skall och kan tänka så. Och det skall och kan man nog inte. Noop.

Nåja Tradera var det…