Categories
Swedish

Veckans artist är Per Persson – P4 Gävleborg | Sveriges Radio

Source: Veckans artist är Per Persson – P4 Gävleborg | Sveriges Radio

Ett BRA val tycker man såklart.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Rockadernas tidevarv

photo of a person using a gray laptop computer
Photo by Brett Stone on Pexels.com

Förträfflig dag. Jodå. Housekeeping. Försöker få ordning på servrar och annat. Byter gammalt mot annat gammalt. Man kan leva ett liv så. Har aldrig plågat mig just den saken. En gång, japp EN gång, köpte jag en ny bärbar Acer. Sprillans. State of the art. Har aldrig haft så mycket strul med en dator någonsin. Den var mest på service i Tyskland. Fick ge upp till slut. Tegelsten med Acerloga låg här några år innan den åkte iväg till återvinningen.

Men döstädar lite också. Faktiskt kastar jag en del grejer. Mer än vanligt. Gäller väl att öka lite till där. Det finns MYCKET att kasta här. Skit. Det gäller bara att inse att det ÄR skit. Att man aldrig kommer att använda grejerna någonsin. Eller “hinna” använda.

Men framförallt serverdelen som måste lösas nu. Där skakar det rejält och grejerna är verkligen urgamla. Men en begagnad burk skall vara på väg från Bayern som löser lite av det där. Sen ett kort från Tradera. Lite rokader där och sen så kanske frid uppstår igen. Hoppas man.

Sen är det där med att sluta med hårdvara eller inte sluta med hårdvara. Borde ha kommit fram till ett beslut nu. WEEE direktivet som spökar. Som gör det så svårt för småskuttar. Men man kan ju alltid ägna sig åt Sverige. En kompromiss där kanske. Men dumt när alla kunder finns utanför Sverige såklart. Kanske meningslöst då egentligen.

Man får koda några rader så länge…