Categories
Swedish

Japp

Espressif DevCon avklarat. Snabbar än väntat. Nu rent kodande kvar. Bara det, Jippie.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Marina Belezza av Silvia Avallone

Bra som vanligt av Silvia Avallone. Kanonbra till och med. Fast slutet… Vafan!

Läs!

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Swedish

Morgonstjärna

Min kulle“, som inte ens är min till namnet. Det är morgon i Hälsingland och hösten är här på riktigt. Som Vatikanstaten ligger huset där högst upp på kullen omgivet av landet och marken. Det hör inte till. Eller i alla fall inte jag. Ändå finns vi här. Lever här. +37 år. “Nyinflyttade“. “Stockholmare“. Inte ens barnen blev någonsin “riktiga” Loosbor. Landsortslimmande hjärnor.

K hänger med på promenad. Det är skönt där ute. Kroppen ropar “Hurra” såklart. Sinnet likaså. Hösten är egentligen min tid. I alla fall om jag låter bli att tänka på vintern som kommer efter. Men just det där lugnet som bjuds nu. Det gillar jag. Det är tillåtet att kura ihop sig inne igen med ett eller annat projekt. Inget nervöst jagande efter soldagar och sotiga grillkvällar, jakten efter att optimera sommaren.

Nu hemma. Äpplet är inhämtat. Doften fyller rummet. Te finns i koppen. Espressif DevCon idag också. Finns några föreläsningar som skall bevistas. Input för att skapa nytt. Älskar just det.

Om Karma fungerat skulle det finnas mycket att hämta. Hur mycket har man skickat ut. proat, delat, gett bort och lyft? Men Karma fungerar tydligen inte. Men det hindrar inte en sekund mig från att fortsätta lyfta andra. Det spelar ingen roll om de alla anser sig förtjäna lyftet som en självklarhet. Ge skall man göra utan att förvänta sig något tillbaks. Finns ett gomående i det också. Men synen på mänskligheten och människorna… nåja… inte imponerad.

Stjärnan på promenaden är universums gåva denna morgon. Jag tar tacksamt emot. Fast den inte alls är till mig.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Kväller

mother kissing her daughter in bed for goodnight
Photo by Ron Lach on Pexels.com

Dagar som rinner iväg. Det är här en sådan. Rinn säger det och så är det kväller och slut på dagen. “Kväller” är kanske inte rikssvenska. Jag vet inte. Men slut på dagen betyder det i alla fall. När det är kväller får man åka hem från jobbet och äta “kvällsmat”. Nope. Inte middag. Det är borgligt. “Kvällsmat” hette det. Middag äter man mitt på dagen.

Fast det där var förr. “Kväller” har väl i princip farit iväg till någon viloplats för bra ord och middag har förpassats till kvällsmatens tid och kvällsmat säger väl ingen längre.

Här varvar vi dagen med att följa DevCon från Espressif. Föredrag hela dan idag och i morgon. En del av arten att manm måste följa dom. Blir märkligt stressad av att ha ett antal hållpunkter under dan då jag måste avbryta kodandet. Japp “märkligt ” är ordet. Men bra föreläsningar idag. Gamla gubbar kan visst lära sig nytt.

I alla det där budar jag också på en skrivare. Bud som jag vinner. Så på kvällen far jag till Färila och hämtar den. Fyller på med lite annat också efter som jag ändå är där. Hem efter nio och världen är kolsvart. Har liksom inte noterat att mörkret redan är över oss så tidigt. Men här är det. Det är verkligen höst på riktigt. Oj!

Men det är som det är. Med allt. Jag nöjd med det.