Categories
Swedish

Nynnande

animal avian beak bird
Photo by Pixabay on Pexels.com

Hel fredag borta. Österut. Ser folk. Pratar med folk. En person nynnar till och med. Jag älskar personer som nynnar spontant. Visst är det härligt. Dom kan liksom inte hålla sig. Måste få ur sig lite toner. Delar med sig. Alla runtomkring blir glada. Ja åtminstone i alla fall jag. Lättgladd.

Fast nu hemförd västerut igen. Får åka in till den lokala affären och be om ursäkt när man återvänder till byn för sveket. Kapitalism råder inte här. Jo en som står för den. Jag är en svikare. Stupstock pekas det mot. Som vanligt. Handlaren före förlät och förstod. Vet inte om Malla och gänget gör det. Har ännu inte frågat. Men står för mitt det gör jag. Annars hade jag inte funnits kvar ändå. Summa plus och minus och allt blir noll. Så varför bry sig. Lullighetens arga armeer berör mig icke.

Men man kommer inte undan att det är fredag och att till och med fredagen närmar sig sitt slut. Ingen större ide att krypa ner i projekten. Så det är som det är. Möjligen skall man satsa på en tupplur i den gröna IKEA soffan. Så att man orkar med en film sen. Det är sådant där som tål att tänka på. Ja som låter rätt frestande ju mer man tänker på det.

Ja varför inte liksom

Categories
Musik

Hälsingetoppen

pexels-photo-65718.jpeg
Photo by Stephen Niemeier on Pexels.com

En ny utgåva av Häslingetoppen innebär såklart att det är fredag. Hur skulle det kunna vara något annat. Va!? JA och det är såklart både listan och spellistan som har uppdaterats. Man kan lyssna på Hälsingemusik hela nästa vecka om man så vill. Jodå veckan efter också. Sex dagars obrutet lyssnande serveras! Serru! Fast själv kan jag tycka att det kan vara bra med lite input utifrån andra landskap och länder också. Spellistan finns hur som helst här närhelst du behöver Hälsingetoner i dina vackra öron..

Nytt denna vecka är

Samtliga hittade och funna och rapporterade av den gode Lars Ljungström. Gammal (nåja) popstjärna från Hudiksvall. Vill ni lyssna på hans musik (den gode mannen går under epitetet Ljusdals Bop Dylan) så finns han här och här.

Själv ligger jag på plats 262 på listan idag. Det är såklart väldigt nära en bottenplacering. Men det kan jag leva med. För att det här handlar inte om mig. Inte alls faktiskt. Man kan göra saker för att andra skall höras och synas också faktiskt. Jodå, det är säkert. Allt är inte jag och jag och JAG. Näpp! Så för att andra skall höras. Här är veckans Hälsingska lista. Det är jag som publicerar den. Utan annonser eller förhoppningar om att lyfta särskilt långt från plats 262.

Serru!