Categories
Noveller

Men Elton alltså…

crop alluring woman in bathrobe sitting in armchair
Photo by Sora Shimazaki on Pexels.com

Elton stackarn. Han har ramlat i någon trappa och brutit foten eller höften eller vad det nu var. Ringer hit och gråter och det är svårt att hör vad han säger genom gråten. Kan ingenting. Festerna är långt borta. Ligger bara still på en soffa han med. Som jag. Snart. Fast han dricker champagne. Har inte lärt sig whiskydrickandets ädla konst. Skall alltid konstra med soda, is och skit. Amatörsångare. Whisky skall drickas ren för att smaka gott. Det vet väl alla. Vattenfanatikerna kan kasta sig i väggen. Ismänniskorna likaså. Sodanmänniskornas oheliga drickande skall vi inte ens tala om. Dom borde piskas. Eller dricka Champange istället då. Det kan alla dricka. Amatörskum.

Han vill skicka helikopter och flygplan för att hämta stackarn. Vill att någon tröstar honom. Vill ha någon där som pratar snällt och ömkar den gamle bögen. Frestar med fyrtioårig whisky, fotomodeller och nougat så mycket man orkar äta. Bara jag kommer över till den där förbannade ön med hala trappor som man kan slå ihjäl sig i.

Men nej alltså. Jag tänker tillbringa en stor del av den här helgen på min egen ägandes soffa. Japp, bara för att jag kan. Flygplan, helikoptrar och Medelhavsöar är inte ett skit av värde för en trött gammal ocool gubbe som mig. Så “nej tack” hälsar jag. Då gråter han ännu häftigare. Hulkar som min huld i källaren.

Sen skall visst Mick och en massa andra åttioåringar dit och trösta också. Ja ni fattar. Hela entouraget på plats. Det blir bara prat om gamla tider. Sånt orkar man ju inte med längre. Absolut inte. De enda om fortfarande är unga på Eltons fester är fotomodellerna. Fast alla deltagare på de där festerna gärna vill framstå som de vet vad man kan göra tillsammans med en så ung kvinna så är det ingen som minns edtt skvatt av det längre. Så så jävla roligt är ju inte det heller. För fotomodellerna som hade hoppats på mer till sina växande portfolios menar jag. Gamlingarna där är så senila att de tror att det hänt allt möjligt dan efter. Men det har det alltså aldrig gjort.

Men synd om Elton såklart. Jag försöker berätta en rolig historia för honom om Kate Bush’s tandkrämsfadäs – den är rolig – men han gråter bara mer och värre. Usch för ömkliga gamla världsstjärnor.

Fast jag vidhåller. NEJ har inte tid. Min tid på egen soffa är inte till salu. Egen soffa är guld värd osv. Så till slut ger han sig den gode mannen och ber mig dra åt helvete och trycker sedan surt bort samtalet. Hade han kunnat så hade han slängt på luren. Man till och med han klarar inte det med en guldinfattad Iphone av endaste modell som det inte går att slänga på någon alls eftersom den är så jävla tung av allt guld att den behöver stödhjul. Ja slänga bort kanske. Japp. Möjligen.

Jag tar det där “dra åt helvete” med ro såklart. Imorgon ringer han och ber om förlåt. Som alltid. Eller också kommer det snart ett expressbud med nougat eller kubb som så många gånger förr. Sånt där jag gillar. Ovänner någon längre stund har vi aldrig varit den gode bögen och jag.

Nästa helg kanske, Då skulle det kunna finnas en öppning för Elton. M;en inte nu. Nope.

Liksom.

Categories
Swedish

Vad får du för en kWh? | Jämtkraft

Den mängd el vi förbrukar mäts i enheten kWh, kilowattimmar. På fakturan hittar du vad du betalar per kWh och kan räkna på hur mycket hushållselen kostar. Men hur mycket räcker en kilowattimme till olika eldrivna apparater i hemmet? Här kan du se några exempel.

Source: Vad får du för en kWh? | Jämtkraft

Categories
Musik

Hälsingemusik: Dagar I September

Categories
Swedish

Men…

Jag vet att man inte skall hata. Och det gör väl inte jag heller egentligen. Men… jo… lite… Människor som alltid sätter sina och de sinas intressen före alla andras. Fy fan! Pack!

Ja, jag ville bara säga det. Utan någon som helst förekommande anledning dessutom. Är det sjukt? Troligen…

ps Det där uttrycket “pack” lånar jag av en äldre man i Falun som för några år sedan skrek det åt min fru när jag – bråttom som vi hade – parkerat lite väl nära linjen mot hans bil i parkeringsrutan och han fick kämpa lite för att få in blommor, mage och sig själv in i sin bil. TGrolig Sverigedemokrat. ds.

Categories
Swedish

Kvarnberg – Areal

Obebyggd skogsfastighet om 88 hektar belägen i Kvarnberg, söder om Los i Ljusdals kommun.

Source: Kvarnberg – Areal

Köp dig en skog vettja!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Fredag igen

Fredag idag igen. Visst är det bra det där med att tro att dagen före fredag också är en fredag fast det är torsdag. Bara för den skull så sover jag till halv åtta. Ja lördag tänker man fast det är fredag. Sovmorgon. Liksom.

Men ner för trapporna kommer jag vad det lider ändå. Något försenad, men här i huset finns det ingen, absolut ingen, som bryr sig om ifall jag kommer ner vid normal tid runt åtta eller tre timmar efter det. Det kallas frihet det där tror jag. Jo jag kan nog till och med skippa en eller två dagar utan minsta lilla problem. Längre bortavaro än så kan ge effekter. Det finns alltid ett eller två mail från världen att reagera på.

Men lullar på här. Hämtar in en gurka efter att mailen är avklarad. Det är sol ute (och sol i sinne) så växthus skall öppnas upp. Gurkhus kunde det kanske kallas också om man vill. Många blir det.

Blött i gräset. På radio föreslog en trädgårdsexpert att klippa gräsmatta det behövde man inte göra fler gånger i år. Låt gräsmattan växa bara. Och även om det där tilltalar så får det nog bli en till klippning. Bara för att man kan är väl det mest som styr det. Efter det får vi se.

Har två pallar ved som måste in i helgen också. Den där öppna spis veden som värmer själen mer än den värmer huset.

Annars är jag ganska säker på att det inte kommer att hända så mycket mer här den här helgen. Det är alltid skönt att gå in i en helg med den föresatsen. Tycker jag då. Andra får gärna lubba runt och greja bäst dom vill hela vägen från morgon till kväll. Själv tar jag det alltså rätt lugnt. Mår bra under tiden. Så länge nu livet varar kan man väl unna sig det.

“If you know what you’re doing in the arts, you’re doing it wrong. And if you don’t know, then you’re on the right track.”

– Terry Riley