Categories
Betraktelser & Berättelse

Fredag igen

Fredag idag igen. Visst är det bra det där med att tro att dagen före fredag också är en fredag fast det är torsdag. Bara för den skull så sover jag till halv åtta. Ja lördag tänker man fast det är fredag. Sovmorgon. Liksom.

Men ner för trapporna kommer jag vad det lider ändå. Något försenad, men här i huset finns det ingen, absolut ingen, som bryr sig om ifall jag kommer ner vid normal tid runt åtta eller tre timmar efter det. Det kallas frihet det där tror jag. Jo jag kan nog till och med skippa en eller två dagar utan minsta lilla problem. Längre bortavaro än så kan ge effekter. Det finns alltid ett eller två mail från världen att reagera på.

Men lullar på här. Hämtar in en gurka efter att mailen är avklarad. Det är sol ute (och sol i sinne) så växthus skall öppnas upp. Gurkhus kunde det kanske kallas också om man vill. Många blir det.

Blött i gräset. På radio föreslog en trädgårdsexpert att klippa gräsmatta det behövde man inte göra fler gånger i år. Låt gräsmattan växa bara. Och även om det där tilltalar så får det nog bli en till klippning. Bara för att man kan är väl det mest som styr det. Efter det får vi se.

Har två pallar ved som måste in i helgen också. Den där öppna spis veden som värmer själen mer än den värmer huset.

Annars är jag ganska säker på att det inte kommer att hända så mycket mer här den här helgen. Det är alltid skönt att gå in i en helg med den föresatsen. Tycker jag då. Andra får gärna lubba runt och greja bäst dom vill hela vägen från morgon till kväll. Själv tar jag det alltså rätt lugnt. Mår bra under tiden. Så länge nu livet varar kan man väl unna sig det.

“If you know what you’re doing in the arts, you’re doing it wrong. And if you don’t know, then you’re on the right track.”

– Terry Riley

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.