Categories
Musik

Kodarmusik

Ångan och inspirationen tilltar

Categories
vetenskap

Så uppfanns blyertspennan | popularhistoria.se

Det tog en vecka för porträttmålaren och teknikern Nicolas-Jacques Conté att utveckla blyertspennan. Den var beställd av det mäktiga välfärdsutskottet under franska revolutionen.

Source: Så uppfanns blyertspennan | popularhistoria.se

Categories
Betraktelser & Berättelse

En liten räka

water droplets on glass window
Photo by JACK REDGATE on Pexels.com

Lite regn nu under natten också. Skall man läsa av katterna, som lagt sig tillrätta på vår säng båda två, så är det här ingen dag att räkna med. Fast dom är iof inte alltid att lita på. Kan ha haft en tuff natt också. Men. Jag. Trött på regn. Men det var ju ett jävla önskande efter regn i juni och alla dom önskarna fick ju så de teg. Man skall vara försiktig med vad man öskar sig heter det ju.

Jag har i alla fall öppnat både växthus och källardörr med hopp om lite torrväder. Alltid optimist nämligen.

Har två tvivel när det gäller Hälsingetoppen. Oskar Säfström, gammal Edsbybo, som sjöng i Entomed en tid. Platsar Entomed då? Ja och sen Robban Eriksson, trummis i Hellacopters en tid. Från Edsbyn han med. Platsar Hellacopets då? Ja är nog svaret. Platsar man om man har sommarstuga i Vallsta så borde väl de också få plats. Eller? Bättre ha ett generöst sinnelag än ett instängt och snålt tänker jag. Tror jag. Kanske. Finns en liten tvekan.

Gubben här på kullen, ocool och fet, är svårstartad efter den här sommaren. Som en gammal Scaniamotor är man. En som stått i en gammal raserad lada under några decennium och hittats av en lastbilsentusiast och gnekas igång med mycket svartrök och hostande och vägran. Men sakta snurrar det ändå igång. Arbetsdagen igår var riktigt hyfsad. Om 10% av normal kapacitet kan sägas vara det. satsar på 12% idag så kanske vi är upp i fullt tryck till jul någonstans. Utan svartrök i slutet av november för miljöns skull.

Nu så…

Fast

Kan man lyssna tillräckligt på

????